Fotorecept | Jahňacie kotlety podľa Jamieho Olivera

Fotorecept | Jahňacie kotlety podľa Jamieho Olivera

Pridal: MadeWithLove, 15.1.2015

Kategorie: Teľacie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Počas pracovných prestávok sa vždy rozprávame o jedle. Tak sme sa kedysi dostali k téme o jahňacích kotletách, ktoré si kolega vychvaľoval do nebies. Ja som vtedy zahanbene priznala, že som ich ešte nikdy neochutnala. Samozrejme netrvalo dlho kým som u mäsiara uvidela tieto kotlety. Kúpila som ich s nadšením (hoci moja peňaženka bola potom podstatne ľahšia) a vygooglila recept od Jamieho. Mne osobne veľmi chutili hneď po upečení, keď mali ešte krásne ružové mäsko. Netrafila som sa však do chute manžela. Z nepochopiteľných príčin mu jahňacia smrdí a práve preto si veľmi nepochutil. Nevadí, ostalo viac na mňa :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 15.1.2015

Kategorie: Teľacie mäso, Mäso

SUROVINY

500 g (malé)qzemiaky
hrsťcherry paradajky
6 ksjahňacie kotlety
olivový olej
hrsť (aj s kôstkou)olivy
5 - 6 strúčikovcesnak
soľ
čierne korenie
2 - 3 vetvičkyrozmarí

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme do mäkka.
  2. Jahňacie kotlety vysmažíme na olivovom oleji do zlatova (na najvyššom ohni). Odložíme na tanier.
  3. Na tú istú panvicu si dáme uvarené zemiaky a pohárom ich rozpučíme. Vysmážame pokiaľ trochu zhnednú.
  4. K zemiakom pridáme paradajky, olivy, cesnakové strúčiky. Osolíme a okoreníme.
  5. Pridáme rozmarín a olivový olej. Premiešame a dáme do formy, v ktorej budeme piecť kotlety.
  6. Na vrch uložíme kotlety a dáme piecť na 20 - 30 minút pri teplote 190 °C (ak chcete mať well done pečieme o 5 - 10 minút dlhšie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť