NajRecept.sk Mäso Teľacie mäso Fotorecept | Jahňacie kotlety podľa Jamieho Olivera
Fotorecept | Jahňacie kotlety podľa Jamieho Olivera
Fotorecept | Jahňacie kotlety podľa Jamieho Olivera
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   15.1.2015

Fotorecept | Jahňacie kotlety podľa Jamieho Olivera

Počas pracovných prestávok sa vždy rozprávame o jedle. Tak sme sa kedysi dostali k téme o jahňacích kotletách, ktoré si kolega vychvaľoval do nebies. Ja som vtedy zahanbene priznala, že som ich ešte nikdy neochutnala. Samozrejme netrvalo dlho kým som u mäsiara uvidela tieto kotlety. Kúpila som ich s nadšením (hoci moja peňaženka bola potom podstatne ľahšia) a vygooglila recept od Jamieho. Mne osobne veľmi chutili hneď po upečení, keď mali ešte krásne ružové mäsko. Netrafila som sa však do chute manžela. Z nepochopiteľných príčin mu jahňacia smrdí a práve preto si veľmi nepochutil. Nevadí, ostalo viac na mňa :)

Suroviny
500 g (malé)q
zemiaky
hrsť
cherry paradajky
6 ks
jahňacie kotlety
olivový olej
hrsť (aj s kôstkou)
olivy
5 - 6 strúčikov
cesnak
soľ
čierne korenie
2 - 3 vetvičky
rozmarí
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky uvaríme do mäkka.
  2. Jahňacie kotlety vysmažíme na olivovom oleji do zlatova (na najvyššom ohni). Odložíme na tanier.
  3. Na tú istú panvicu si dáme uvarené zemiaky a pohárom ich rozpučíme. Vysmážame pokiaľ trochu zhnednú.
  4. K zemiakom pridáme paradajky, olivy, cesnakové strúčiky. Osolíme a okoreníme.
  5. Pridáme rozmarín a olivový olej. Premiešame a dáme do formy, v ktorej budeme piecť kotlety.
  6. Na vrch uložíme kotlety a dáme piecť na 20 - 30 minút pri teplote 190 °C (ak chcete mať well done pečieme o 5 - 10 minút dlhšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár