NajRecept.sk Prílohy Fotorecept | Zeleninový nákyp
Fotorecept | Zeleninový nákyp
Fotorecept | Zeleninový nákyp
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   23.1.2015

Fotorecept | Zeleninový nákyp

Keď nám pripravujem jedlo na obed cez víkend, chcem sa s ním trošku viac vyhrať. (Vyhrať iba prenesene samozrejme, s jedlom hrať sa je zakázané.) Pripravovala som grilované mäso a zeleninu a chcela som k nemu trošku inú prílohu, nie iba klasika, zemiaky alebo ryžu. Našla som tento zeleninový nákyp. Trošku som obmenila základné suroviny z pôvodného receptu a nakoniec sa z neho stala nielen vhodná príloha k obedu, ale aj šikovná večera na studeno so šalátom.

Suroviny
100 g
polenta
(roztopené) 60 g
maslo
(ja som kombinovala brokolicu so zeleným hráškom) 125 g
zelenina
(kozí) 60 g
tvrdý syr
(postrúhaný a trochu na posypanie) 30 g
parmezán
80 ml
kyslá smotana
100 ml
sladká smotana
1 ks
vajce
vlašské orechy
1 strúčik
cesnak
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske som ponorným mixérom zmiešala celé vajíčko, obidve smotany, roztopené maslo. 
  2. Pridala som postrúhaný parmezán, na malé kúsky pokrájaný kozí syr, polentu. 
  3. Pridala som soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  4. Nakoniec som primiešala pokrájanú zeleninu a oriešky.
  5. Cesto som vyliala do vymastenej formy na pečenie a pri 170 stupňoch som nechala nákyp piecť cca 30 minút.
  6. Potom som nákyp posypala strúhaným parmezánom a nechala zapiecť cca 15 minút do zlatohneda. 
Tak, ako som spomínala vyššie, nákyp sme mali ku grilovaným kuracím prsiam. V sobotu večer som mäso naložila do marinády zloženej z olivového oleja, medu a citrónu a na druhý deň som opekala na elektrickom grile. K tomu som ešte ogrilovala cuketu a šampióny. Pokrájali sme si hlávkový šalát a pár rajčín a úžasný obed bol na stole.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár