Fotorecept | Zeleninový nákyp
Keď nám pripravujem jedlo na obed cez víkend, chcem sa s ním trošku viac vyhrať. (Vyhrať iba prenesene samozrejme, s jedlom hrať sa je zakázané.) Pripravovala som grilované mäso a zeleninu a chcela som k nemu trošku inú prílohu, nie iba klasika, zemiaky alebo ryžu. Našla som tento zeleninový nákyp. Trošku som obmenila základné suroviny z pôvodného receptu a nakoniec sa z neho stala nielen vhodná príloha k obedu, ale aj šikovná večera na studeno so šalátom.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
100 gpolenta
(roztopené) 60 gmaslo
(ja som kombinovala brokolicu so zeleným hráškom) 125 gzelenina
(kozí) 60 gtvrdý syr
(postrúhaný a trochu na posypanie) 30 gparmezán
80 mlkyslá smotana
100 mlsladká smotana
1 ksvajce
vlašské orechy
1 strúčik cesnak
olivový olej
- Pridala som soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- Cesto som vyliala do vymastenej formy na pečenie a pri 170 stupňoch som nechala nákyp piecť cca 30 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU