Fotorecept | Pečená perníková palacinka

Fotorecept | Pečená perníková palacinka

Pridal: MadeWithLove, 15.1.2015

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Palacinka Dutch baby má svoj pôvod v Nemecku. Ešte nikdy som niečo takéto neskúsila, tak som sa jedno upršané ráno do toho pustila. Neľutujem - je naozaj super! Všetko iba vymiešate, nalejete do panvice a dáte piecť. Ak máte rúru so sklenými dvierkami, tak ju môžete sledovať. Palacinka vám krásne narastie a vytvorí zaujímavé hory. Po vytiahnutí z rúry sa zmenší. Perníková palacinka je naozaj chuťovo zaujímavá. Nie je to výrazná perníková príchuť, skôr jemná, nenápadná a veľmi prekvapujúca. Ešte predtým ako sa do tejto dobroty pustíte vás varujem, že celú porciu zjete sami bez najmenších problémov, hoci by mala byť pre dvoch. Alebo opäť hovorím iba za seba?

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 15.1.2015

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

2 ks (veľkosť L)vajce
1 PLhnedý cukor
1 KL (ja som použila javorový sirup, môžete použiť aj med)melasa
40 ghladká múka
1/4 KLmletá škorica
1/8 KLmletý zázvor
1/8 KLmletý muškátový oriešok
štipkamleté klinčeky
80 mlmlieko
30 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na teplotu 200 °C.
  2. Vajcia vyšľaháme a pridáme k nim zvyšok ingrediencií (okrem masla). Poriadne vymiešame.
  3. V panvici (ktorú môžeme dať aj do rúry; môžete použiť kľudne i formu) si rozpustíme maslo a pridáme cesto.
  4. Dáme piecť na 15 - 20 minút.
  5. Po vytiahnutí z rúry posypeme práškovým cukrom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť