Fotorecept | Orechový koláč s jablkami a slaným karamelom

Fotorecept | Orechový koláč s jablkami a slaným karamelom

Pridal: klaura, 13.1.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Po Vianociach mi ostali v chladničke nasekané lieskové oriešky a viac krát som už počula o slanom karamele. Vraj je to pochúťka táto sladko slaná kombinácia. Priznám sa, že táto chuť mi nie je cudzia. Sladkú vianočku, či briošku si natriem maslom a posolí. Chutí mi to viac, ako s džemom :) Vyskúšajte, je to jednoduché.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 13.1.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksvajce
180 fkryštálový cukor
1 balíček vanilkový cukor
1dclolej
z 1 kscitrónová šťava
z 1 kscitrónová kôra
(nasucho opražené, nasekané) 100 - 150 glieskové orechy
180 gpolohrubá múka
1 balíček prášok do pečiva

Na karamel:

3 hrstekryštálový cukor
150 mlšľahačková smotana
1/4 ČLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Orechový koláč s jablkami
  1. Celé vajcia, cukor a vanilkový cukor ušľaháme do bledej hustej peny.
  2. Pridáme olej, šťavu a kôru z citróna, oriešky.
  3. Môžeme pridať aj v rume namočené hrozienka.
  4. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva.
  5. Opatrne premiešame a vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme predtým vymastili a vysypali hrubou múkou.
  6. Na vrch naukladáme očistené a na plátky nahrájané jablká.
  7. Dáme piecť na 180 stupňov cca 35 min.
Slaný karamel Kým sa koláčik pečie, urobíme si slaný karamel.
  1. Cukor dáme na suchú panvicu a bez miešania ho necháme rozpustiť. Dávame pozor, aby neprihorel.
  2. Keď je všetok cukor rozpustený, zalejeme ho šľahačkou a prisolíme.
  3. Tuhý karamel v šľahačke pomaly rozpúšťame, hmota nám pekne hustne. Podľa potreby šľahačku prilievame.
  4. Upečený koláč polievame karamelom a podávame po vychladnutí.
Prajem Vám dobrú chuť a pekný deň :)          
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť