Fotorecept | Falošná sviečková na smotane

Fotorecept | Falošná sviečková na smotane

Pridal: Martina Schmidtova, 27.1.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V každej rodine budú mať svoj osvedčený recept, v každej reštaurácii ju pripravujú inak. A každý ju má rád. A my tiež. Je to ideálne jedlo na nedelný rodinný obed. Netvrdím, že ju musíte pripravovať tak ako ja a ani to, že je to takto najlepšie, ale poznáte to. Ja mám rada klasiku. Starý a trocha zdĺhavejší postup mi nevadí, mám čas :) Takže ak nechcete mäso naložiť dopredu nemusíte. A ani prešpikovať nemusíte. Hlavné je, aby vás to bavilo a potom aby vám to chutilo.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 27.1.2015

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

cca 700 g (ja som mala pliecko)hovädzie mäso
slanina
cibuľa
1 ksmrkva
1 kspetržlen
zeler
soľ
hnedý cukor
celé čierne korenie
celé nové korenie
bobkový list
100 gmaslo
cca 2 dclvývar
sladká smotana
šťava z 1/2 citróna citrón

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso si očistite a prešpikujte slaninou, zviažte do bochníku.
  2. Vložte do hlbšej misy, pridajte korenie, šťavu z polky citróna.
  3. Zalejte roztopeným a vychladnutým maslom a zasypte jednou cibuľou.
  4. Prikryté nechajte cez noc marinovať v chlade.
  5. Na druhý deň si nakrájajte zeleninu, tú dajte na osmaženú cibuľku, pridajte cukor a nechajte zkaramelizovať.
  6. Na zkaramelizovanú zeleninu dajte mäso aby sa zprudka opieklo a zalejte vývarom, ak varíte polievku hneď vedľa máte to jednoduchšie :) Nie je potrebné aby bolo mäso zakryté tekutinou.
  7. Celý hrniec (ak je to taký, ktorý može do rúry, ak nie dajte do pekáča) s pokrievkou vložte do rúry asi na 180°C na min. hodinu a pol. Nechajte dobre podusiť.
  8. Po vybratí z rúry mäso vyberte z omáčky, ktorú som si ja rozmixovala (nechcelo sa mi pasírovať cez sitko) a dajte na šporák variť.
  9. Mäso nakrájajte na plátky a do omáčky pridajte smotanu. Pravdepodobne ak ste dali dosť zeleniny do základu nemusíte zahusťovať. Ak predsa, tak to teraz urobte, poprípade dochuťte.
  10. Nakoniec vložte mäso. A je hotovo :).
Ja som robila kysnutý knedlík. V Čechách sa väčšinou podáva houskový, ale každý ako mu chutí :) Potom už len podávajte, servírujte a pochutnávajte si. Je to delikatesa. Podáva sa s brusinkami a šlahačkou (my sme ju vynechali :)) Ale len pre tentokrát. Dobrú chuť
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť