Fotorecept | Falošná sviečková na smotane

Pridal: Martina Schmidtova, 27.1.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V každej rodine budú mať svoj osvedčený recept, v každej reštaurácii ju pripravujú inak. A každý ju má rád. A my tiež. Je to ideálne jedlo na nedelný rodinný obed. Netvrdím, že ju musíte pripravovať tak ako ja a ani to, že je to takto najlepšie, ale poznáte to. Ja mám rada klasiku. Starý a trocha zdĺhavejší postup mi nevadí, mám čas :) Takže ak nechcete mäso naložiť dopredu nemusíte. A ani prešpikovať nemusíte. Hlavné je, aby vás to bavilo a potom aby vám to chutilo.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Martina Schmidtova, 27.1.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
cca 700 g (ja som mala pliecko)hovädzie mäso
slanina
cibuľa
1 ksmrkva
1 kspetržlen
zeler
soľ
hnedý cukor
celé čierne korenie
celé nové korenie
bobkový list
100 gmaslo
cca 2 dclvývar
sladká smotana
šťava z 1/2 citróna citrón
- Vložte do hlbšej misy, pridajte korenie, šťavu z polky citróna.
- Celý hrniec (ak je to taký, ktorý može do rúry, ak nie dajte do pekáča) s pokrievkou vložte do rúry asi na 180°C na min. hodinu a pol. Nechajte dobre podusiť.
- Po vybratí z rúry mäso vyberte z omáčky, ktorú som si ja rozmixovala (nechcelo sa mi pasírovať cez sitko) a dajte na šporák variť.
- Mäso nakrájajte na plátky a do omáčky pridajte smotanu. Pravdepodobne ak ste dali dosť zeleniny do základu nemusíte zahusťovať. Ak predsa, tak to teraz urobte, poprípade dochuťte.
- Nakoniec vložte mäso. A je hotovo :).
KOMENTÁRE K RECEPTU