Fotorecept | Domáca kačacia paštika

Pridal: Martina Schmidtova, 21.1.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Kačacie mäso, Mäso, Zavaraniny, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Najkrajší darček je doma vlastnoručne vyrobený a ešte lepší je ten ktorý sa dá zjesť. Tentokrát som spravila domácu husaciu paštiku. Je to o kus pracnejšie ale výsledok rozhodne stojí za to. Tento tip paštiky sa dá dorbre natierať, keďže sa hmota rozmixuje, alebo pomelie. A pridáva sa veľa masla. Na vylepšenie som uvarila aj kus bočiku a ten pomletý som pridala k pečienkam. Ale poďme pekne od začiatku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Martina Schmidtova, 21.1.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Kačacie mäso, Mäso, Zavaraniny, Chuťovky
SUROVINY
0,5 kg (bez kosti, dobre prerastený)bôčik
1 kgkačacie pečienky
podľa uváženia (alebo koňak)brandy
rozmarín
citrónové oregáno
4 ksvajce
200 mlsladká smotana
1 väčší kus (červená)cibuľa
4 menšie kusyšalotka
200 g (odhad, čím viac tým lepšie) maslo
- Na úvod si pečienky očistite, odblante a nakrájejte na kocky.
- Zalejte dobrým brandy alebo nejakým likérom. Nechajte aspoň pár hodín marinovať, aby pečienka nasala chuť alkoholu. Ale ak nechcete tento krok kľudne vynechajte.
- Bôčik si uvarte tak, aby sa mäso samo rozpadávalo - ja ho varím s bobkovým listom, celým čiernym korením a soľou.
- Keď je uvarené a vychladnuté pomeľte si ho, ak chcete mať v paštike kúsky masa nemeľte najemno.
- Cibuľu nakrájanú nadrobno dajte variť na maslo, keď je hotová pridajte pečienky. Mali by sa len sprudka zapiecť a vo vnútri môžu ostať ružové ale radšej nie krvavé, lebo tým skrátite dobu trvanlivosti paštiky. Na vylepšenie ich možete podliať asi 1 dcl brandy, alebo červeným vínom.
- Hotovú zmes, ktorá má kozistenciu kaše, dáte do misky na zapekanie.
- Rozpusteným maslom zalejte paštiku. Ja som tentokrát použila alumíniové misky. (Nemusia sa vracať.)
- V rúre vyhriatej na 160 °C zapekajte zhruba pol hodiny.
- Nechajte po vypnutí ešte v rúre trocha vychladnúť. Potom prikryté dajte do chladničky. Najlepšia je dobre odležaná.
KOMENTÁRE K RECEPTU