Fotorecept | Domáca kačacia paštika

Fotorecept | Domáca kačacia paštika
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najkrajší darček je doma vlastnoručne vyrobený a ešte lepší je ten ktorý sa dá zjesť. Tentokrát som spravila domácu husaciu paštiku. Je to o kus pracnejšie ale výsledok rozhodne stojí za to. Tento tip paštiky sa dá dorbre natierať, keďže sa hmota rozmixuje, alebo pomelie. A pridáva sa veľa masla. Na vylepšenie som uvarila aj kus bočiku a ten pomletý som pridala k pečienkam. Ale poďme pekne od začiatku.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

0,5 kg (bez kosti, dobre prerastený)bôčik
1 kgkačacie pečienky
podľa uváženia (alebo koňak)brandy
rozmarín
citrónové oregáno
4 ksvajce
200 mlsladká smotana
1 väčší kus (červená)cibuľa
4 menšie kusyšalotka
200 g (odhad, čím viac tým lepšie) maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na úvod si pečienky očistite, odblante a nakrájejte na kocky.
  2. Zalejte dobrým brandy alebo nejakým likérom. Nechajte aspoň pár hodín marinovať, aby pečienka nasala chuť alkoholu. Ale ak nechcete tento krok kľudne vynechajte.
  3. Bôčik si uvarte tak, aby sa mäso samo rozpadávalo - ja ho varím s bobkovým listom, celým čiernym korením a soľou.
  4. Keď je uvarené a vychladnuté pomeľte si ho, ak chcete mať v paštike kúsky masa nemeľte najemno.
  5. Cibuľu nakrájanú nadrobno dajte variť na maslo, keď je hotová pridajte pečienky. Mali by sa len sprudka zapiecť a vo vnútri môžu ostať ružové ale radšej nie krvavé, lebo tým skrátite dobu trvanlivosti paštiky. Na vylepšenie ich možete podliať asi 1 dcl brandy, alebo červeným vínom.
  6. Keď sú pečienky uvarené - osmahnuté dajte do väčšej misy kde ich rozmixujete spolu s vajíčkami a smotanou, v tejto fáze môžete pridať aj mäso a bylinky, korenie a soľ.
  7. Hotovú zmes, ktorá má kozistenciu kaše, dáte do misky na zapekanie.
  8. Rozpusteným maslom zalejte paštiku. Ja som tentokrát použila alumíniové misky. (Nemusia sa vracať.)
  9. Misky položte na hlbší plech a podlejte vodou asi cca do 2/3 výšky misiek.
  10. V rúre vyhriatej na 160 °C zapekajte zhruba pol hodiny.
  11. Nechajte po vypnutí ešte v rúre trocha vychladnúť. Potom prikryté dajte do chladničky. Najlepšia je dobre odležaná.
Je to skvelý darček, myslím že poteší každého, ak teda nie je vegetarián :)    
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť