Fotorecept | Čokoládovo-gaštanová torta

Fotorecept | Čokoládovo-gaštanová torta

Pridal: Zuzka, 19.1.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na začiatok vám chcem všetkým zaželať šťastný nový rok, každému, čo si zaslúži, buďte zdraví a majte sa dobre aspoň tak, ako v minulom roku. A čo chystám na tento rok? Samé dobré veci. Veď uvidíte sami. Zatiaľ tu mám ale pre vás túto nadýchanú vláčnu čoko gaštanovú tortu. Držím sa hesla ako na nový rok, tak po celý rok. Ideálny dezert na štart do nového roku. Samé dobré veci sú v nej, odporúčam ju pripraviť večer a nechať ju odpočívať cez noc.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 19.1.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

250 ggaštanové pyré
150 mlmlieko
1 ČLvanilkový extrakt
100 gmaslo
(aspoň 70 ) 200 g%horká čokoláda
(celé) 3 ksvajce
50 ghnedý cukor
2 PLhladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čokoládu som nechala roztopiť vo vodnom kúpeli. 
  2. Keď bola roztopená, pridala som na kúsky nakrájaného masla a nechala som ho s čokoládou roztopiť. 
  3. Túto zmes som priebežne miešala, aby sa obe suroviny spojili dokopy. 
  4. Takto pripravený čokoládový základ som nechala úplne vychladnúť.
  5. Celé vajíčka som nechala v robotovi vymiešať do peny. 
  6. Postupne som pridala vanilkový extrakt, múku, gaštanovú kašičku a nakoniec čokoládu.  
  7. Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy a pri 170 °C som ho nechala piecť cca 45 minút. 
Koláč som pripravila večer, na noc som ho nechala odpočívať pri izbovej teplote a ráno sme ho ochutnali. Inšpiráciu na koláč mám z kuchárskej knihy Pečieme podľa obrázkov 2 od Janice a Anety z Jem iné.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť