Feniklový krém so syrovými chipsami

Recept Feniklový krém so syrovými chipsami

Pridal: Andrea Mackova, 17.1.2015

Kategorie: Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nádejám sa, že dnešnou večerou vám vynahradím tie predchádzajúce. U nás sa varila už na obed a môžem potvrdiť, že malému papkáčovi Matejkovi veľmi chutila.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 17.1.2015

Kategorie: Husté polievky, Polievky

SUROVINY

Na krém:

fenikel
2 stonky zeler
1 strúčik cesnak
asi 10 cm kuspór
(Pure ghee/Ghí je špeciálne prečistené maslo) 1 PLghee
5 dclkurací vývar

Na chipsy:

kúsok (ideálne parmazán)tvrdý syr
tekvicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na prepustenom masle ghí krátko orestujem nakrájaný pór a cesnak, pridám fenikel a zeler.
  2. Po chvíli zalejem vývarom a varím domäkka 10 -15 minút.
  3. Rozmixujeme do hladkého alebo menej hladkého krému, už ako máte radi.
  4. Syr nastrúham na papier na pečenie, posypem semienkami a vo vyhriatej rúre na 200°C.
  5. Upečiem do zlatista (cca 10 min.).
Podávam horúce. Prajem výnimočne dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť