Fašírka s vajcom a bielym jogurtom

Fašírka s vajcom a bielym jogurtom

By 9. januára 2015

Je dobrá na oslavu, aj na výlet. Podáva sa so zemiakovou kašou, šalátom, či zemiakmi, ale aj s chlebom a kyslou uhorkou. Príprava je rýchla a jednoduchá, ale hlavne chutí. A môže sa volať aj sekaná 🙂

 

Ingredients

Instructions

  1.  Pliecko, pekný  prerastený bôčik a cibuľu som pomlel. Pokiaľ mlynček mlel, uvaril som vajcia na tvrdo.
  2. K mäsu som pridal jedno vajce, biely jogurt (fašírka je potom jemnejšia), asi dve lyžice krupice, prelisovaný cesnak.
  3. Dochutil som čerstvo mletým korením, paprikou a soľou (cca 2-3  kávové lyžičky). Dobre som to spolu premiešal a nechal v chlade hodinku odpočívať.fašírka s vajcom a bielym jogurtom 1 
  4. Na vymastený plech som dal vrstvu mäsa, povtláčal som do neho uvarené vajcia, olúpané 🙂 a na ne som dal ďalšiu vrstvu mäsa.
  5. Rukami namočenými v studenej vode som vytvaroval fašírky a vrch som jemne zasypal strúhankou.
  6. Zo zvyšného mäsa som vytvaroval malé fašírky, vyzeralo to asi taktofašírka s vajcom a bielym jogurtom 2 
  7. Podlial som vodou, asi 150ml a dal som do vyhriatej rúry na 170°C a asi 70 minút. Na záver s grilom a ventilátorom.
  8. Nechal som vychladnúť, potom som nakrájal a podával na studeno, so zemiakovým šalátom.

Dobrú chuť 🙂

fašírka s vajcom a bielym jogurtom 3

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *