Fašírka s vajcom a bielym jogurtom

Pridal: S varechou v ruke, 9.1.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Je dobrá na oslavu, aj na výlet. Podáva sa so zemiakovou kašou, šalátom, či zemiakmi, ale aj s chlebom a kyslou uhorkou. Príprava je rýchla a jednoduchá, ale hlavne chutí. A môže sa volať aj sekaná :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 9.1.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
SUROVINY
800 g bravčové pliecko
200 gbravčový bôčik
(na tvrdo) 6-8 ksvajce
surovévajce
strúhanka
krupica
125 gbiely jogurt
cibuľa
3 strúčikycesnak
čerstvo mleté čierne korenie
červená paprika
soľ
na vymastenie plechu masť
- Pliecko, pekný prerastený bôčik a cibuľu som pomlel. Pokiaľ mlynček mlel, uvaril som vajcia na tvrdo.
- K mäsu som pridal jedno vajce, biely jogurt (fašírka je potom jemnejšia), asi dve lyžice krupice, prelisovaný cesnak.
- Na vymastený plech som dal vrstvu mäsa, povtláčal som do neho uvarené vajcia, olúpané :) a na ne som dal ďalšiu vrstvu mäsa.
- Rukami namočenými v studenej vode som vytvaroval fašírky a vrch som jemne zasypal strúhankou.
- Podlial som vodou, asi 150ml a dal som do vyhriatej rúry na 170°C a asi 70 minút. Na záver s grilom a ventilátorom.
- Nechal som vychladnúť, potom som nakrájal a podával na studeno, so zemiakovým šalátom.
KOMENTÁRE K RECEPTU