NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Fašírka s vajcom a bielym jogurtom
Fašírka s vajcom a bielym jogurtom
Recept Fašírka s vajcom a bielym jogurtom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   9.1.2015

Fašírka s vajcom a bielym jogurtom

Je dobrá na oslavu, aj na výlet. Podáva sa so zemiakovou kašou, šalátom, či zemiakmi, ale aj s chlebom a kyslou uhorkou. Príprava je rýchla a jednoduchá, ale hlavne chutí. A môže sa volať aj sekaná :)

Suroviny
800 g
bravčové pliecko
200 g
bravčový bôčik
(na tvrdo) 6-8 ks
vajce
surové
vajce
strúhanka
krupica
125 g
biely jogurt
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
čerstvo mleté čierne korenie
červená paprika
soľ
na vymastenie plechu
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1.  Pliecko, pekný  prerastený bôčik a cibuľu som pomlel. Pokiaľ mlynček mlel, uvaril som vajcia na tvrdo.
  2. K mäsu som pridal jedno vajce, biely jogurt (fašírka je potom jemnejšia), asi dve lyžice krupice, prelisovaný cesnak.
  3. Dochutil som čerstvo mletým korením, paprikou a soľou (cca 2-3  kávové lyžičky). Dobre som to spolu premiešal a nechal v chlade hodinku odpočívať. 
  4. Na vymastený plech som dal vrstvu mäsa, povtláčal som do neho uvarené vajcia, olúpané :) a na ne som dal ďalšiu vrstvu mäsa.
  5. Rukami namočenými v studenej vode som vytvaroval fašírky a vrch som jemne zasypal strúhankou.
  6. Zo zvyšného mäsa som vytvaroval malé fašírky, vyzeralo to asi takto 
  7. Podlial som vodou, asi 150ml a dal som do vyhriatej rúry na 170°C a asi 70 minút. Na záver s grilom a ventilátorom.
  8. Nechal som vychladnúť, potom som nakrájal a podával na studeno, so zemiakovým šalátom.
Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár