Čučoriedkový kysnutý koláč

Recept Čučoriedkový kysnutý koláč

Pridal: zuzana jariabekova, 2.1.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1/2 kg (izbovej teploty)múka polohrubá
80 g (zmäknutého)palmarín
80 gcukor práškový
1 ČLcukor vanilkový
citrónová kôra
1 ksžĺtko
štipkasoľ
štipkacukor
1/2 (20 g)droždie
1/4 l (vlažné)mlieko
na vymastenie plechucera a múka hrubá

Posýpka:

3 PLmúka hladká
2 PLmaslo
3 PLcukor práškový ml.

Ovocie:

alebo 7 dcl čučor.kompótučočoriedky
podľa svojej chutipostrúhané zavárané jablká, slivky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si kvások: Do pohára vlažného mlieka (nesmie byť horúce) rozmiešame droždie, štipku soli, cukru, štipku polohrubej múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Kvások pridáme k ostatným surovinám: k 1/2 kg múky, 80 g palmarínu, 80 g prášk. cukru, 1 ČL vanilky, citrónovej kôry, 1 žĺtku, podľa potreby mlieka. Spracujeme na cesto, necháme vykysnúť.
  3. Plech vymastíme a rozložíme naň kysnuté cesto.
  4. Na cesto rozložíme strúhané jabĺčka, čučoriedkový kompót, slivky s kompótu. Môžeme trošku posypať cukrom a škoricou.
  5. Nakoniec na koláč rozmrvíme posýpku, ktorú pripravíme zmiešaním surovín na posýpku.
  6. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť