Čínska ostrokyslá polievka

Čínska ostrokyslá polievka

By 31. januára 2015

Čínska ostrokyslá polievka, ktorú každý varí trošku inak. Na internete som nenašiel dva rovnaké recepty, má to však veľkú výhodu - ak si nájdete svoj obľúbený recept, môžete ju mať doma kedykoľvek 🙂

 

 

Instructions

  1. Začal som hubami - použil som lievik trúbkovitý a potom taký sušený mix. Zalial som ich vriacou vodou a nechal namočené asi hodinu.
  2. Kuracie mäso som dal variť do studenej vody, pridal som soľ a tri guľky nového korenia.
  3. Pokiaľ sa varilo mäso, nakrájal som si zeleninu. Mrkvu a zázvor som nastrúhal, pór a bambusové výhonky nakrájal na "julienne".

    Čínska ostrokyslá polievka-2

  4. Mäso je už uvarené, tak som ho vybral. Namočené huby som nakrájal, tak na hrubšie a dal som ich variť do tej istej vody, kde som varil mäso.
    Vylial som tam aj  vodu, v ktorej boli huby namočené, ale nie všetku.
  5. Mäso už vychladlo, obral som ho od kosti a nakrájal.
  6. Huby sa mi už uvarili, tak som k nim pridal mäso. Mal som asi tri litre vývaru s uvarenými hubami a mäsom a teraz ideme na to 🙂
  7.  Do vývaru som dal asi dve čajové lyžičky mletých chilli papričiek naložených v soli, 100 ml sójovej omáčky, 3-4 lyžice ryžového octu a 2-3 lyžice sezamového oleja. Ochutnal som a dochutil lyžicou hnedého cukru, ale polievku si môžete a musíte dochutiť tak, ako to vyhovuje vám.
  8. Všetko to spolu prevrelo, tak som pridal zeleninu a spolu som ich varil 7 minút, potom som pridal nakrájané tofu.
  9. Do misky som dal 3 lyžice zemiakového škrobu a dobre som ho rozmiešal v studenej vode (150ml), vylial som do polievky a nechal prevrieť. Ak chcete hustejšiu polievku, tak dajte škrobu viac.
  10. Dve vajcia som dobre rozšľahal s čerstvo mletým korením a vylial tenkým pásikom do polievky, miešal som až keď vajíčka vyplávali navrch, chcel som aby ich v polievke bolo vidieť.

 

Čínska ostrokyslá polievka

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *