Červená šošovica s ľahkou omeletkou a zelerovými výhonkami

Pridal: Andrea Mackova, 18.1.2015
Kategorie: 15 minútovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Sľúbili sme si doma a tiež vám zdravšie, ľahko stráviteľné a chutné večere. Nech sa páči, štartujeme.Ingrediencie sú pre dve osoby.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 18.1.2015
Kategorie: 15 minútovky
SUROVINY
150 gčervená šošovica
2 ksvajce
2 ksbielko
1 ksbobkový list
1 ksnové korenie
drvená rasca
soľ
voda
- Šošovicu prepláchnem v čistej vode a dám variť spolu s bobkovým listom a novým korením. Vody dám od oka, približne dvojnásobok šošovcie. Po uvarení domäkka, čo trvá asi 20 minút, ju dosolím.
- Na jednu omeletu v miske zmiešam 1 vajíčko a 1 bielko, osolím.
- Na rozohriatu palacinkáreň natriem mašlovačkou jemnú vrstvu oleja.
- Vylejem vajíčko, posypem pomedzi prsty drvenou rascou a pomaly pečiem.
- Ešte keď je zvrchu trochu mokrá ju zviniem priamo na panvici do palacinky a podávam spolu so šošovicou.
- Šošovicu pokvapkám citrónovou šťavou - uľahčuje to vstrebávanie železa, ktoré výdatne obsahuje a dochutím zelerovými stonkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU