Zubáč pod voňavou perinkou

Recept Zubáč pod voňavou perinkou

Pridal: Andrea Mackova, 22.12.2014

Kategorie: Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

(filety) 6 kszubáč
2 PLmaslo
2 PLhladká múka
1 dclsmotana na šľahanie
2 dclmlieko
muškátoý oriešok
soľ
olivový olej
(nešetrite ňou)petržlenová vňať
1 balenie olovoucké syrečky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dno zapekacej misky potriem tenkou vrstvou olivového oleja.
  2. Jednotlivé filety opláchnem vo vode, osušíme, osolíme.
  3. Poukladám ich do zapekacej misy.
  4. Maslo rozpustím v kastróli, pridám múku, nastrúham muškátový oriešok a spravím zlatavú zásmažku.
  5. Zalejem ju mliekom a keď ju na slabom plameni vymiešame do hladka, osolím ju a prilejem smotanu.
  6. Privediem do varu a vzápäti bešamel vypnem.
  7. Primiešam nasekanú petržlenovú vňatku.
  8. Ešte teplým bešamelom zalejem zubáča.
  9. Na vrch poukladám kolieska olomockých syrečkov.
  10. Zapekám na 180°C približne 25 minút.
Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť