TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa
Pred nami je ďalšia adventná nedeľa, na ktorú je potrebné samozrejme uvariť obed pre celú rodinu. Máme pre vás tip, ktorý vám snáď pomôže.
Polievka: Krúpová polievka
Ingrediencie:
Postup prípravy nájdete tu: Krúpová polievka
Hlavné jedlo: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi
Ingrediencie:
maslo - 2 PL
strúhanka - 50 g
vlašské orechy - 1 PL (kopcovitá, orechy nasekané nadrobno)
šťava citrónová - z 1 ks
kôra citrónová - z 1 ks
petržlenová vňať - 2 PL (čerstvá, nasekaná)
rozmarín - 2 vetvičky (čerstvé nasekané) Môžete použiť aj sušené
treska - 4 filety po 150 g
cesnak - 2 strúčiky (pretlačené)
chilli paprička - 1 sk
olivový olej - 3 PL (alebo orechový olej)
Gramolatové zemiaky:
Postup prípravy nájdete tu: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi
Dezert: Šťavnatá štrúdľa
Ingrediencie:
lístkové cesto
mak - (mletý)
práškový cukor
jablká - (očistené, nastrúhané)
škorica - (škoricový cukor)
tvaroh - (hrudkový)
citrónová kôra
vanilkový cukor - 2 balíčky
maliny - (mrazené, alebo jahody)
roztopené maslo
vajíčko na potretie
Postup prípravy nájdete tu: Šťavnatá štrúdľa