NajRecept.sk TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa
TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa
Recept TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   6.12.2014

TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa

TIP na nedeľný obed| Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi & Šťavnatá štrúdľa

Pred nami je ďalšia adventná nedeľa, na ktorú je potrebné samozrejme uvariť obed pre celú rodinu. Máme pre vás tip, ktorý vám snáď pomôže.

Polievka: Krúpová polievka

Ingrediencie:
  • zemiaky - 4 stredne veľké kusy
  • mrkva - 1 ks
  • zeler - 1/2 ks
  • petržlen - 1 ks
  • olej - 1 PL
  • červená paprika - 1 KL
  • červená šošovica - 1 šálka (nemusí byť)
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlen - vňať
  • ligurček
  • zeler
  • jačmenné krúpy - 1 šálka
Postup prípravy nájdete tu: Krúpová polievka  

Hlavné jedlo: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi

  Ingrediencie: 
  • maslo - 2 PL
  • strúhanka - 50 g
  • vlašské orechy - 1 PL (kopcovitá, orechy nasekané nadrobno)
  • šťava citrónová - z 1 ks
  • kôra citrónová - z 1 ks
  • petržlenová vňať - 2 PL (čerstvá, nasekaná)
  • rozmarín - 2 vetvičky (čerstvé nasekané) Môžete použiť aj sušené
  • treska - 4 filety po 150 g
  • cesnak - 2 strúčiky (pretlačené)
  • chilli paprička - 1 sk
  • olivový olej - 3 PL (alebo orechový olej)
Gramolatové zemiaky:
  • zemiaky
  • petržlenová vňať - hrsť
  • cesnak - 2 strúčiky (nasekané)
  • citrónová kôra - z 1 ks
  • olivový olej - 1 PL
  • čierne korenie
  • soľ
  • maslo - 2 PL
  • píniové orechy - hrsť
Postup prípravy nájdete tu: Treska na talianský spôsob s gremolatovými zemiakmi  

Dezert: Šťavnatá štrúdľa

Ingrediencie:

  • lístkové cesto
  • mak - (mletý)
  • práškový cukor
  • jablká - (očistené, nastrúhané)
  • škorica - (škoricový cukor)
  • tvaroh - (hrudkový)
  • citrónová kôra
  • vanilkový cukor - 2 balíčky
  • maliny - (mrazené, alebo jahody)
  • roztopené maslo
  • vajíčko na potretie
Postup prípravy nájdete tu: Šťavnatá štrúdľa
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár