TIP na nedeľný obed | Paradajková polievka a Gemerské guľky

Recept TIP na nedeľný obed | Paradajková polievka a Gemerské guľky

Pridal: zuzana jariabekova, 27.12.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

TIP na nedeľný obed|Paradajková polievka a Gemerské guľky

Pred nami je ďalšia nedeľa a s ňou prichádza aj ďalší tip na nedeľný obed. :-) Nechajte sa inšpirovať na obedné menu.

Polievka: Paradajková polievka trochu inak

Ingrediencie:
  • paradajky - lúpané z konzervy
  • vločky (ražné alebo ovsené) - 2 - 3 PL
  • jarná cibuľka - 2 ks
  • olivový olej
  • klinčeky - pár
  • soľ
  • maslo - 1 ČL
  • bazalka - čerstvá alebo sušená
  • tvrdý syr - eidam
  • citrónová šťava - len trochu
  • med
Postup prípravy nájdete tu: Paradajková polievka trochu inak

Hlavné jedlo: Gemerské guľky

Ingrediencie:
  • údená šunka - 250 g
  • rožky - 10 ks
  • zemiak - 6 - 7 ks (stredne veľké)
  • vajce - 3 - 4 ks
  • hladká múka
  • strúhanka
  • cesnak - 3 strúčiky
  • majorán
  • čierne korenie - čerstvo mleté
  • soľ
  • cibuľa
  • slanina
  • kyslá kapusta
Postup prípravy nájdete tu: Gemerské guľky

Dezert: Makovo-orechový zákusok bez múky

Ingrediencie: Cesto
  • mak - (mletý) 150 g
  • orechy - (mleté) 150 g
  • prášok do pečiva - 2 ČL
  • vajce - 9 ks
  • štipka soli
  • maslo - 190 g
  • práškový cukor - 200 g
  • ovocný sirup - (u mňa malinový) 70 ml
  • rum - (trochu, možno nahradiť rumovou arómou alebo vynechať)
  • džem - 4 PL (kopcovité, pod čokoládovú polevu,
Čokoládová poleva:
  • čokoláda - (na varenie) 100 g
  • Cera - (stužený tuk) 100 g
  Postup prípravy nájdete tu: Makovo-orechový zákusok bez múky 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť