Slané mini party veterníčky

Recept Slané mini party veterníčky

Pridal: Love.muffin, 17.12.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Týmito slanými mini veterníčkami ohúrite každého účastníka Vašej silvestrovskej party. Plnila som ich domácou salámovou plnkou a zeleninkou, ale môžete ich v podstate naplniť akoukoľvek tuhšou pomazánkou, ktorú máte radi. Moja obľúbená je aj avokádová. Recepty na rôzne nátierky nájdete tu: Nátierky

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 17.12.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Na cesto:

200 ml (1 pohár)voda
(alebo polohrubá) 1 pohárhladká múka
125 gmaslo
soľ
2 ksvajce

Na plnku:

(zmäknuté) 100 gmaslo
(tvrdá, postrúhaná) 120 gsaláma
100 gLučina
(prípadne korenie posľa chuti)soľ
1 kskápia
(nakrájané)uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Veterníky (cesto)
  1. Do hrnca nalejeme vodu, osolíme, pridáme maslo a privedieme do varu.
  2. Varíme a stále miešame až kým sa celé maslo neroztopí.
  3. Pridáme preosiatu múku a poriadne miešame kým sa nám vytvorí hladká masa, ktorá sa odlepuje od dna hrnca.
  4. Takto odpaľujeme cesto, z ktorého sa vytvorí taký bochník. Trvá to tak 1-2 minúty.
  5. Cesto dáme do misky a necháme vychladnúť.
  6. Potom po jednom poriadne vmiešame vajíčka.
  7. Cukrárenské vrecko so zdobiacou špičkou so širším zakončením naplníme cestom a na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame malé veterníky. Dávajte ich aspoň 3 cm od seba, počas pečenie ešte narastú. Z cesta viete urobiť 20-25 ks.
  8. Pečieme ich v predhriatej rúre na 210 stupňov asi 15-20 minút do jemne zlatista.
  9. Po upečení ich ešte horúce prekrojíme a necháme tak vychladnúť, kým ich budeme zdobiť zeleninkou a plnkou.
Plnka
  1. Maslo (naozaj zmäknuté!) vyšľaháme so soľou.
  2. Pridáme nastrúhanú salámu, lučinu, a všetko zmiešame.
  3. Plnku necháme v chladničke stuhnúť asi hodinku a potom ju naplníme do vrecka so zdobiacou špičkou.
  4. Uhorky nakrájame na kolieska, kápiu na malé tenké pásiky.
  5. Na spodnú časť veterníka položíme koliesko uhorky a na uhorku vytláčame salámovú plnku.
  6. Na plnku položíme pásik kápie a prikryjeme vrchnou časťou veterníka.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť