Polievka z pečenej zeleniny s bryndzou a pažítkou

Recept Polievka z pečenej zeleniny s bryndzou a pažítkou

Pridal: Andrea Mackova, 15.12.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dávno sme si nedali recept na polievku. Táto je z tých, ktoré môžeme nazvať "co dúm dal".

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 15.12.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

SUROVINY

(zelená) 1 kscuketa
(žltá) 1 kscuketa
(mäsité) 2 ksparadajky
2 strúčikycesnak
1 kscibuľa
(kvetová)morská soľ
olivový olej
soľ
bylinkové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do pekáča s vrchnákom dáme zeleninu, akú máme v špajzi alebo v záhradke.
  2. Posolíme, posypeme bylinkami podľa chuti a polejeme olivovým olejom.
  3. Uzavrieme.
  4. Pečiem 40-50 minút na 200°C. Cieľom je aby zelenina pustila šťavu a trochu sa pripiekla, zavoňala.
  5. Po upečení zlejeme aj so šťavou do kastróla a rozmixujeme. Záleží od typu zeleniny, do tejto som už vodu nepridávala.
Vynikajúca je z pečených zemiakov, so smotanou. Chutí ako hríbová. Možno ju zjemniť trochou smotany, prípadne dochutiť čiernym mletým korením, alebo citrónovou šťavou. Podávame s krutónmi, s cesnakovými alebo parmezánovými bagetkami. Alebo s bryndzou a pažítkou.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť