NajRecept.sk Parmezánové party tyčinky
Parmezánové party tyčinky
Recept Parmezánové party tyčinky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   30.12.2014

Parmezánové party tyčinky

Predstavím vám recept na tyčinky, ktoré môžete pripraviť na domácu oslavu, partiu pokru alebo priniesť ako malú pozornosť na party, či gulášku, na ktorú ste pozvaní. Môžete si potom stopnúť, ako rýchlo zmiznú zo stola. Pečiem ich z kysnutého cesta - veľmi podobné cesto používam na domácu pizzu.

Suroviny
260 g
hladká múka
260 g
polohrubá múka
(extra panenský) 5 PL
olivový olej
1 PL (zarovnaná)
soľ
1 PL
med
350 ml
vlažná voda
1 kocka / 43 g
kvasnice
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Obe múky návažim a preosejem do väčšej misy.
  2. Osolím a premiešam.
  3. Vyhĺbim do múky jamku, do ktorej rozdrobím kvasnice, zalejem medom a vlažnou vodou.
  4. Keď kvások vybuble, pridám olej a vymiesim kompaktné hladké cesto.
  5. Cesto kysne pod utierkou 60 až 90 minút.
  6. Keď ho pripravujem na pizzu, spravím ho deň vopred. Je uskladniteľné v chladničke, kde pomalým kysnutím získa na kvalite.
  7. Potom ho rozdelím na 3 rovnaké diely.
  8. Každý diel vaľkám, podľa potreby podsýpam múkou, na pás (ovál) dlhý cca 40 cm, široký možno 12 cm. Hrubý najviac 2 mm.
  9. V hrnčku si vyšľahám 1 vajce, trochu bielka odlejem preč.
  10. Pláty cesta potieram vajíčkom, posypem postrúhaným parmezánom.
  11. Radlom nakrájam na tenké tyčinky.
  12. Na záver posypem hrubozrnnou morskou soľou, len tak symbolicky.
  13. Keď tyčinky prenášam na plech, cesto sa naťahuje, to mi nevadí. Ukladám ich v dĺžke na celú šírku plechu. Počítajte s tým, že nie sú také krásne rovnaké ako tyčinky z lístkového cesta. Výborne chutia aj potreté iba olivovým olejom s pretlačeným cesnakom a soľou.
  14. Pečiem v dobre vyhriatej rúre na 210°C, po dobu 10 -15 minút. Radšej ich sledujte, aby vám neprihoreli, ako mne naposledy jeden plech. Upečiete približne 4 veľké plechy tyčiniek.
Nech sa páči!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár