Obrátené hovädzie rezne

Recept Obrátené hovädzie rezne

Pridal: S varechou v ruke, 23.12.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Obrátené môžu byť aj bravčové, aj kuracie rezne. Ale nám najviac chutia hovädzie. Obrátené sú preto, lebo sa obalia najskôr v strúhanke, až potom vo vajci. Ale podrobnejšie v recepte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 23.12.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

(stehno, roštenka alebo akýkoľvek iný pekný kus mäsa)hovädzie mäso
strúhanka
1 ksvajce
soľ
čerstvo mleté korenie
bračová masť
maslo
200 - 300 mlvývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hovädzie rezne som naklepal, dochutil soľou a čerstvo mletým korením.
  2. Potom som ich obalil v strúhanke, vajci a vyprážal na bravčovej masti.
  3. Opečené som ich naukladal do hrnca.
  4. Navrch som dal plátky masla, dochutil soľou a zalial vývarom, asi 200-300ml, alebo toľko, aby sa prikryté dusili aspoň 90 minút. Po 45 minútach ich pootáčame a skontrolujeme, či je dosť vývaru.
  5. Pokiaľ sa mäso dusilo, očistil som zemiaky a vyrobil z nich zemiakovú kašu.
Jednu mrkvu som škrabkou premenil na ozdobu. Podával som s kyslou uhorkou a chladeným, oroseným pivom. Takto pripravené rezne majú niekoľko výhod. Sú šťavnaté, mäkkučké, fajné a hlavne sú hotové všetky naraz. Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť