NajRecept.sk Chuťovky Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom
Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom
Recept Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Vysokoskolak v kuchy    ·   27.12.2014

Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom

Neviem čo napísať na úvod k tomuto receptu-nereceptu. Bolo to takto: dostala som chuť na tvaroh. Ale na slano. Zišlo mi na um, že by z neho bol skvelý cesnakový dip. Lenže čo do neho namáčať? Už to mám! Chrumkavú mrkvičku. Avšak, na obed by to predsa len chcelo niečo teplé. Nuž, tak šup s mrkvou do rúry a vyriešené!

Suroviny

Na pečenú mrkvu:

3 ks (veľké)
mrkva
cesnakový
olej
zmes
talianske bylinky

Na dip:

2/3 vaničky (jemný)
tvaroh
strúčik (ja som dala dva a to bolo príliš aj na takého milovníka cesnaku, ako som ja)
cesnak
1ČL (cesnakový)
olej
bylinková
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na hranolčeky, rozložíme na plech a pokropíme olejom.
  2. Ochutíme ľubovoľnými koreninami a bylinkami, trebárs zmesou talianskych.
  3. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút, najlepšie tak, aby mrkva nebola úplne mäkká, ale v strede trochu chrumkavá.
  4. Kým sa mrkva pečie, pripravíme si dip zmiešaním tvarohu a prelisovaného cesnaku s lyžičkou oleja a ochutíme ho bylinkovou soľou (tu by sa žiadalo aj niečo čerstvé zelené, ale v zimnom období je to s pestovaním trochu náročnejšie).
  5. Následne už len podávame s hotovými mrkvovými hranolkami.
Dobrú chuť :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár