Mrkvové hranolky s cesnakovým dipom

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 27.12.2014
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Neviem čo napísať na úvod k tomuto receptu-nereceptu. Bolo to takto: dostala som chuť na tvaroh. Ale na slano. Zišlo mi na um, že by z neho bol skvelý cesnakový dip. Lenže čo do neho namáčať? Už to mám! Chrumkavú mrkvičku. Avšak, na obed by to predsa len chcelo niečo teplé. Nuž, tak šup s mrkvou do rúry a vyriešené!
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 27.12.2014
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
Na pečenú mrkvu:
3 ks (veľké)mrkva
cesnakovýolej
zmestalianske bylinky
Na dip:
2/3 vaničky (jemný)tvaroh
strúčik (ja som dala dva a to bolo príliš aj na takého milovníka cesnaku, ako som ja)cesnak
1ČL (cesnakový)olej
bylinkovásoľ
- Mrkvu ošúpeme, nakrájame na hranolčeky, rozložíme na plech a pokropíme olejom.
- Ochutíme ľubovoľnými koreninami a bylinkami, trebárs zmesou talianskych.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút, najlepšie tak, aby mrkva nebola úplne mäkká, ale v strede trochu chrumkavá.
- Kým sa mrkva pečie, pripravíme si dip zmiešaním tvarohu a prelisovaného cesnaku s lyžičkou oleja a ochutíme ho bylinkovou soľou (tu by sa žiadalo aj niečo čerstvé zelené, ale v zimnom období je to s pestovaním trochu náročnejšie).
- Následne už len podávame s hotovými mrkvovými hranolkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU