Mliečna ryža Arroz con leche

Recept Mliečna ryža Arroz con leche

Pridal: MadeWithLove, 6.12.2014

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Konečne po dlhej dobe som mala deň voľna a verte, trvalo mi celkom dlho postaviť sa z postele a začať iečo robiť. Vlastne aj to niečo čo som robila, bola táto mliečna ryža. Vonku celý deň prší, je sychravo a úplne príšerne. Človeku sa vtedy naozaj nechce nič robiť. Neviem ako je ot u vás ale u mňa pomáha ak si uvarím nejaké dobré jedlo, ktoré ma celú zahreje a trošku pohladí na duši. Tak som si dnes pripravila Mliečnu ryžu, ktorá je pôvodom z Mexika. Je redšia ale krásne prevoňaná škoricou, klinčekmi a vanilkou. Deň sa zdá hneď krajší keď si pochutnáte na takejto dobrote a začítate sa do novej knihy. Namiesto pomarančovej kôry môžete použiť aj citrónovú kôru a namiesto celých klinčekov štipku mletých

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 6.12.2014

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

(dlhozrnná) 1 pohárryža
(celá) 2 ksškorica
2 prúžkypomarančová kôra
3 ksklinčeky
4 pohárevoda
1 ksvajce
3 poháremlieko
(kondenzované mlieko) 350 gsalko
1/4 ČLsoľ
vanilkový extrakt
1/2 pohárrahrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca dáme ryžu, vodu, škoricu, klinčeky a pomarančovú kôru. Necháme stáť 1 hodinu.
  2. Hrniec postavíme na najvyšší plameň a privedieme k varu.
  3. Teplotu znížime na stredne veľkú a varíme pokiaľ sa nám takmer všetka voda absorbuje do ryže.
  4. Medzičasom si do mlieka vmiešame vajíčko.
  5. Napokon mlieko pridáme do ryže spolu spolu so salkom, soľou, vanilkovým extraktom a hrozienkami.
  6. Varíme až pokiaľ nám to trošku zhustne (samozrejme neustále premiešavame) Ak chcete mať hustejšiu ryžu varíme dlhšie.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť