Mliečna ryža Arroz con leche

Pridal: MadeWithLove, 6.12.2014
Kategorie: Sladké jedlá
Nahraj fotku a pochváľ sa
Konečne po dlhej dobe som mala deň voľna a verte, trvalo mi celkom dlho postaviť sa z postele a začať iečo robiť. Vlastne aj to niečo čo som robila, bola táto mliečna ryža. Vonku celý deň prší, je sychravo a úplne príšerne. Človeku sa vtedy naozaj nechce nič robiť. Neviem ako je ot u vás ale u mňa pomáha ak si uvarím nejaké dobré jedlo, ktoré ma celú zahreje a trošku pohladí na duši. Tak som si dnes pripravila Mliečnu ryžu, ktorá je pôvodom z Mexika. Je redšia ale krásne prevoňaná škoricou, klinčekmi a vanilkou. Deň sa zdá hneď krajší keď si pochutnáte na takejto dobrote a začítate sa do novej knihy. Namiesto pomarančovej kôry môžete použiť aj citrónovú kôru a namiesto celých klinčekov štipku mletých
Pridal: MadeWithLove, 6.12.2014
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
- Do hrnca dáme ryžu, vodu, škoricu, klinčeky a pomarančovú kôru. Necháme stáť 1 hodinu.
- Hrniec postavíme na najvyšší plameň a privedieme k varu.
- Teplotu znížime na stredne veľkú a varíme pokiaľ sa nám takmer všetka voda absorbuje do ryže.
- Medzičasom si do mlieka vmiešame vajíčko.
- Napokon mlieko pridáme do ryže spolu spolu so salkom, soľou, vanilkovým extraktom a hrozienkami.
- Varíme až pokiaľ nám to trošku zhustne (samozrejme neustále premiešavame) Ak chcete mať hustejšiu ryžu varíme dlhšie.