Medové rezy
Medové rezy pozná naozaj každý. U nás ich máme radi natoľko, že ich pripravujeme tak často ako sa dá. Pečieme ich podľa tradičného receptu, ktorý už ani netuším odkiaľ máme. Konečne som mala príležitosť si tieto rezy i odfotiť kým všetky nezmizli. A čo vy, tiež ich máte radi?
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
400 ghladká múka
50 gmaslo
150 gpráškový cukor
2 ksvajce
2 PLmed
1 KLsóda bikarbóna
Krém:
500 mlmlieko
2 baleniaZlatý klas
1 balenievanilínový cukor
250 gmaslo
180 gpráškový cukor
Čokoládová poleva:
150 ghorká čokoláda
maslo
- Vajcia, cukor, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca, kde ho za stáleho miešania zohrejeme na bod varu.
- Horúcu zmes vylejeme do preosiatej múky. Spracujeme na cesto.
- Cesto rozdelíme na 4 bochníky.
- Každý bochník rozvaľkáme a po jednom upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
- Zo zlatého klasu, mlieka a vanilínového cukru uvaríme krém. Tento necháme vychladnúť a občas ho premiešame aby sa nám netvorila na povrchu šupka.
- Maslo spolu s cukrom vymiešame dopenista a primiešavame po lyžiciach vychladnutý krém.
- Upečené cesto, krém, upečené cesto, lekvár, upečené cesto, krém, cesto.
- Koláč zaťažíme rovnomerne a necháme odležať 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
- Z masla a čokolády si pripravíme polevu, ktorú rovnomerne rozotrieme na koláč a necháme stuhnúť. Keď je poleva tuhá, nakrájame na rezy.
KOMENTÁRE K RECEPTU