NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Mäsové guľky na smotane
Mäsové guľky na smotane
Recept Mäsové guľky na smotane
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Vysokoskolak v kuchy    ·   27.12.2014

Mäsové guľky na smotane

Nebudem vás obťažovať poznámkami, že sa to už blíži. Že onedlho tu máme Vianoce. Že nám ostáva už iba pár dní na nákup darčekov. Nebudem písať o tom, že už je načase začať plánovať, čo kedy upiecť, prípadne začať so samotnou prípravou lineckého pečiva a medovníčkov. Hups, vlastne som to urobila. Presuňme sa teda k inej téme. Čo na obed pár dní pred Božím hodom? Ak patríte medzi mäsožravcov, ale zároveň žijete v presvedčení, že ak sa tohto hriechu na Štedrý deň vzdáte, uvidíte povestné prasiatko, treba si to užiť do zásoby. Takže dnes mäsové guľky!

Suroviny
(mleté) 200 g
hovädzie mäso
1/2
cibuľa
1 strúčik
cesnak
1 ČL
dijonská horčica
mleté čierne korenie
(mletá)
sladká paprika
tymián
oregáno
soľ
(12
) 200 ml%smotana na varenie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky, rovnako aj cesnak.
  2. V miske ich zmiešame s mletým hovädzím mäsom a ochutíme korením, paprikou, oregánom, tymiánom a soľou.
  3. Pridáme lyžičku horčice a pár kvapiek oleja.
  4. Rukami formujeme malé guľky.
  5. Na panvici zohrejeme trochu oleja a guľky sprudka opečieme zo všetkých strán.
  6. Podlejeme vodou a dusíme domäkka.
  7. Pred koncom vlejeme celý kelímok smotany na varenie a necháme zredukovať do požadovanej konzistencie. Smotanu môžeme ešte prípadne ochutiť oregánom či čímkoľvek sa nám žiada.
  8. Mäkké guľky servírujeme napríklad s cuketou opečenou na masle.
Dobrú chuť! Prosím, ospravedlňte vizuálnu stránku tohto pokrmu, naozaj omnoho lepšie chutí, ako vyzerá! To len ja som sa doposiaľ nenaučila jedlo servírovať aspoň s náznakom estetiky.       Recept na pečenú cuketu k mäsu nájdete tu 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár