Marokánky

Pridal: Andrea Mackova, 8.12.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Sušienky, Dezerty, Vianoce
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Alebo po našom podlesníky. Dovolila som si tento známy recept trošku upraviť, ubrala som 100 g cukru a hladkú múku som nahradila špaldovou. Tiež som o 50 g znížila množstvo hrozienok a nahradila ich mandlami. Jednoznačne chutia ohromne. Recept je na cca 36 - 40 kúskov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 8.12.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Sušienky, Dezerty, Vianoce
SUROVINY
250 mlšľahačka
75 gmaslo
200 gkrupicový cukor
100 gcelozrnná špaldová múka
100 ghrozienka
(sekané) 50 gmandle
(sekané) 300 gvlašské orechy
1 balíček kandizované ovocie
Na polevu:
150 gčokoláda na varenie
20 gmaslo
40 gcera
- Najskôr si do jednej misy dám nasekané orechy, mandle, dosypem hrozienka a múku, premiešam.
- Šľahačku s cukrom varím vo vodnom kúpeli, za viacmenej stáleho miešania.
- Keď zhustne, primiešam na kúsky pokrájané maslo.
- Na záver vmiešam kandizované ovocie pokrájané na väčšie kúsky, aby sa v teplej mase rozpadlo na drobnejšie kúsky.
- Tekutú zmes nalejem do misy na sypkú zmes, premiešam a nechám 20 minút odpočívať. Zatiaľ nahrievam rúru, na 150 °C.
- Marokánky ukladám na plech vyložený papierom na pečenie.
- Do štvorca cca 8x8 cm 1 marokánku v množstve 1 polievková lyžica uložená do kopčeka. Pomáham si pri tom malou lyžičkou. Pri pečení sa trošku rozlejú.
- Pečieme ich 20 minút vo vyhriatej rúre.
- Necháme dobre vychladnúť, správne upečene sú zospodu chrumkavé, zvrchu chrumkavo - mäkké, vnútri mäkké.
- Vychladnuté podlesníky na spodnej stranu natieram roztopenou čokoládou.
- Tú pripravím tak, že vo vodnom kúpeli zohrievam - roztápam - nevarím! čokoládu, kúsok masla pre vôňu a kúsok CERY.
KOMENTÁRE K RECEPTU