Lenkina špenátová roláda

Recept Lenkina špenátová roláda

Pridal: Andrea Mackova, 1.12.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak sa ani u vás žiadna oslava nezaobíde bez cesnakových jednohubiek, tak šup sem! Rozhodne vyskúšajte tento recept. My sme to ochutnali na vývare u Lenky a že sme sa veru dojedli :))

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 1.12.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

maslo
špenát
4 ksvajce
2 PLhladká múka
soľ

Cesnaková nátierka:

maslo
tavený syr
cesnak

Plnka:

šunka
kápia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začínam tým, že si  vyberiem maslo z chladničky a nakrájam na plátky, aby zmäklo.
  2. Bielka ušľaháme s 2 štipkami soli na  tuhý sneh.
  3. Žĺtka s 2-3 štipkami soli ušľaháme do peny, pridáme špenát a múku.
  4. Zľahka primiešame bielka. Cesto vylejeme na veľký plech na papier na pečenie (trik: papier na plech uchytíte tak, že zvyškami snehu z misy  potriete plech - na to príde papier a na papier vylejete cesto).
  5. Pečiete v rúre vyhriatej na 180°C cca 10-15 minút.
  6. Vyberiete, za horúca obrátite na čistú nevoňavú utierku, dáte dolu papier a skrútite do rolky. Necháte vychladnúť.
  7. Zatiaľ vám vaša polovička pripraví klasickú cesnakovú nátierku z masla, taveného, prípadne postrúhaného syra, my pridávame aj trochu nátierkového masla.
  8. Po vychladnutí rolku rozvinieme, natrieme nátierkou, poukladáme šunku, na začiatok rolovania vložíme plátky zaváranej kápie.
  9. Šunku natrieme zvyškom nátierky, ak nám ostala. Zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť do ďalšieho dňa. Podávame s čerstvým pečivom nakrájané na plátky.
Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť