Lenkina špenátová roláda

Pridal: Andrea Mackova, 1.12.2014
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak sa ani u vás žiadna oslava nezaobíde bez cesnakových jednohubiek, tak šup sem! Rozhodne vyskúšajte tento recept. My sme to ochutnali na vývare u Lenky a že sme sa veru dojedli :))
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 1.12.2014
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
maslo
špenát
4 ksvajce
2 PLhladká múka
soľ
Cesnaková nátierka:
maslo
tavený syr
cesnak
Plnka:
šunka
kápia
- Začínam tým, že si vyberiem maslo z chladničky a nakrájam na plátky, aby zmäklo.
- Bielka ušľaháme s 2 štipkami soli na tuhý sneh.
- Žĺtka s 2-3 štipkami soli ušľaháme do peny, pridáme špenát a múku.
- Zľahka primiešame bielka. Cesto vylejeme na veľký plech na papier na pečenie (trik: papier na plech uchytíte tak, že zvyškami snehu z misy potriete plech - na to príde papier a na papier vylejete cesto).
- Pečiete v rúre vyhriatej na 180°C cca 10-15 minút.
- Vyberiete, za horúca obrátite na čistú nevoňavú utierku, dáte dolu papier a skrútite do rolky. Necháte vychladnúť.
- Zatiaľ vám vaša polovička pripraví klasickú cesnakovú nátierku z masla, taveného, prípadne postrúhaného syra, my pridávame aj trochu nátierkového masla.
- Po vychladnutí rolku rozvinieme, natrieme nátierkou, poukladáme šunku, na začiatok rolovania vložíme plátky zaváranej kápie.
- Šunku natrieme zvyškom nátierky, ak nám ostala. Zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť do ďalšieho dňa. Podávame s čerstvým pečivom nakrájané na plátky.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU