NajRecept.sk Torty Lemon cheesecake
Lemon cheesecake
Recept Lemon cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
foodblogerka Bianka    ·   1.12.2014

Lemon cheesecake

Skúste tento nepečený cheesecake, ktorý je výborným ekvivalenom k pečenemú - napokoľko pri pečenom je povrch viac náchylnejší na nerovnosti a nepredvídateľné javy. Takto som sa vyhla problému, že by vyzeral neatraktívne. Chutí úžasne. To že je nepečený neznamená, že vajíčka sú surové. Varia sa.

Suroviny
100 g
venčeky
3 PL
cukor hnedý
2 PL
čerstvé maslo
2 PL
voda
1 hrnček
citrónová šťava
1 PL
želatína (tá od Dr. Oetker na stuženie krémov)
4 ks
vajíčka
3/4 hrnčeka
cukor
2 PL
kukuričný škrob Dr. Oetker
2-3 PL
citrónová kôra
500 g
mascarpone
200 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
3 PL
cukor
štipka
soľ
2 PL
citrónová šťava
2 PL
smotana na šľahanie
1 PL
čerstvé maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Predhrejeme rúru na 180 °C. Maslom vymastíme tortovú formu.
  2. Ingrediencie na korpus zmiešame, dáme do mrazničky na cca 10 minút, potom vyberieme a nanesieme na dno formy.
  3. Dáme piecť do rúry na cca 15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Uvaríme si hustejší puding – rozšľahané vajíčka, cukor, štipku soli, škrob a ¾ hrnčeka citrónovej šťavy.
  5. Medzi tým do veľkej misy (v ktorej finálne budeme všetko miešať, dáme napučať želatínu a 1/4 hrnčeka šťavy.
  6. Uvarený citrónový puding pridáme k želatíne do misy, ale nie hneď, ako sa dovarí. Trochu počkáme.
  7. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie, pridáme k nej mascarpone a spojíme. Potom to pridáme k citrónovej hmote. Pridáme ešte kôru.
  8. Všetko spolu dôkladne miešame. Potom dáme na korpus.
  9. Polevu si urobíme tak, že varíme na puding vajce, žĺtko, soľ, cukor a citrónovú šťavu – ideálne metličkou, aby sme nemali hrčky.
  10. Smotanu a maslo primiešame až po dovarení.
  11. Prelejeme do omáčkovníka, alebo inej nádoby, z ktorej sa nám to bude dobre liať na vrch torty. Zdobíme hrotom noža, špajdlou, alebo vidličkou.
Chladíme v chladničke minimálne 4 hodiny.  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár