Lemon cheesecake

Pridal: foodblogerka Bianka, 1.12.2014
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Skúste tento nepečený cheesecake, ktorý je výborným ekvivalenom k pečenemú - napokoľko pri pečenom je povrch viac náchylnejší na nerovnosti a nepredvídateľné javy. Takto som sa vyhla problému, že by vyzeral neatraktívne. Chutí úžasne. To že je nepečený neznamená, že vajíčka sú surové. Varia sa.
FOTKA OD VÁS
Pridal: foodblogerka Bianka, 1.12.2014
SUROVINY
100 gvenčeky
3 PLcukor hnedý
2 PLčerstvé maslo
2 PLvoda
1 hrnčekcitrónová šťava
1 PLželatína (tá od Dr. Oetker na stuženie krémov)
4 ksvajíčka
3/4 hrnčekacukor
2 PLkukuričný škrob Dr. Oetker
2-3 PLcitrónová kôra
500 gmascarpone
200 mlsmotana na šľahanie
1 ksvajce
1 ksžĺtok
3 PLcukor
štipkasoľ
2 PLcitrónová šťava
2 PLsmotana na šľahanie
1 PLčerstvé maslo
- Predhrejeme rúru na 180 °C. Maslom vymastíme tortovú formu.
- Ingrediencie na korpus zmiešame, dáme do mrazničky na cca 10 minút, potom vyberieme a nanesieme na dno formy.
- Dáme piecť do rúry na cca 15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Uvaríme si hustejší puding – rozšľahané vajíčka, cukor, štipku soli, škrob a ¾ hrnčeka citrónovej šťavy.
- Medzi tým do veľkej misy (v ktorej finálne budeme všetko miešať, dáme napučať želatínu a 1/4 hrnčeka šťavy.
- Uvarený citrónový puding pridáme k želatíne do misy, ale nie hneď, ako sa dovarí. Trochu počkáme.
- Vyšľaháme si smotanu na šľahanie, pridáme k nej mascarpone a spojíme. Potom to pridáme k citrónovej hmote. Pridáme ešte kôru.
- Všetko spolu dôkladne miešame. Potom dáme na korpus.
- Polevu si urobíme tak, že varíme na puding vajce, žĺtko, soľ, cukor a citrónovú šťavu – ideálne metličkou, aby sme nemali hrčky.
- Smotanu a maslo primiešame až po dovarení.
- Prelejeme do omáčkovníka, alebo inej nádoby, z ktorej sa nám to bude dobre liať na vrch torty. Zdobíme hrotom noža, špajdlou, alebo vidličkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU