Korenisté tekvicovo-syrové muffiny

Pridal: Love.muffin, 28.12.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Keďže stále dostať kúpiť tekvicu v obchodoch, tak som neodolala! Mala som strašnú chuť na niečo tekvicovo-korenisté. Navyše sú tieto muffinky plnené cream-cheesom, a najlepšie chutia so šálkou chai-latte. Naozaj už posledný tekvičkový recept na tento rok a už sa púšťam do Vianoc :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 28.12.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
1 a 1/3 hrnčekahladká múka
1 ČLkypriaci prášok
1 ČLjedlá sóda
štipkasoľ
1 a 1/2 ČLmletá škorica
štipkamuškátový orech
1/2 hrnčekahnedý cukor
2 ksvajce
1 hrnčektekvicové pyré
1/2 hrnčeka (alebo kokosový olej)olej slnečnicový
1/3 hrnčekamlieko
Na náplň:
170 g (krémový syr, napr. Philadelphia, ABC, Linessa...)cream cheese
1 ksžĺtok
1 PLvanilkový extrakt
3 PLcukor kryštálový
- Všetky suroviny vyberieme z chladničky aspoň hodinu pred pečením, aby mali rovnakú izbovú teplotu.
- Vo veľkej miske si zmiešame tekvicové pyré, cukor, olej, mlieko a vajcia.
- V druhej miske zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok, sódu a korenie. Suchú zmes po častiach primiešavame do cesta. Cesto zbytočne nepremixujte. V ďalšej miske si zmiešame všetky suroviny na náplň.
- Plech vystelieme papierovými košíčkami.
- Do každého dáme takú väčšiu lyžicu tekvicového cesta na pokrytie dna.
- Do stredu dáme lyžicu syrovej plnky.
- Dookola plnky a na vrch nalejeme zase tekvicové cesto. Takto bude plnka pekne v strede muffinu a nebude vytekať von. Odporúčam aj posypať kúskami čokolády.
- Pečieme 17-20 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. Necháme úplne vychladnúť. Muffinky Vám vydržia aj niekoľko dní ak ich budete skladovať v uzavretej nádobe. :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU