Hovädzí stroganov

Pridal: S varechou v ruke, 26.12.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Takto pripravený chutí nám doma. Je to vlastne minútka, pripravuje sa veľmi krátko a z kvalitnej hovädziny, nakrájanej na tenké pásiky.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 26.12.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
600 ghovädzie mäso
1 PLdijonska horčica
1 PLpretlak
kyslé uhorky
cibuľa
sójová omáčka
balsamico krém
olivový olej
(zmes sladká paprika, údená paprika, mletá rasca, mletý koriander, sušený cesnak, škorica, garam masala)grilovacie korenie
čerstvo mleté korenie
soľ
- Začal som kvalitným hovädzím mäsom (sviečková, roštenka, alebo niečo podobné) ja som mal roštenku. Nakrájal som ho priečne cez vlákna na tenké pásiky.
- Pridal som k nemu nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky.
- Dochutil som pretlakom, horčicou, zmesou grilovacieho korenia, to si miešam sám (v rozpise surovín je zloženie). Chute by sa mali navzájom dopĺňať, preto odporúčam všetko s mierou.
- Dal som do chladu a nechal som odpočívať 12 hodín, alebo aj dlhšie
- Na druhý deň som ho vybral asi hodinku pred prípravou, aby sa trošku zohrialo.
- Do rozpáleného woku som dal asi dve polievkové lyžice oleja a mäso som nechal zatiahnuť, stačí mu pár minút (asi 4-5), dôležité je nerobiť ho všetko naraz, aby sa nedusilo, ale hneď zatiahlo a ostalo šťavnaté, tiež je veľmi dôležité nerobiť ho dlho, lebo aj to najkvalitnejšie mäso potom stvrdne.
- Podával som s hranolkami a kyslou smotanou.
KOMENTÁRE K RECEPTU