Hovädzí stroganov

Recept Hovädzí stroganov

Pridal: S varechou v ruke, 26.12.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takto pripravený chutí nám doma. Je to vlastne minútka, pripravuje sa veľmi krátko a z kvalitnej hovädziny, nakrájanej na tenké pásiky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 26.12.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

600 ghovädzie mäso
1 PLdijonska horčica
1 PLpretlak
kyslé uhorky
cibuľa
sójová omáčka
balsamico krém
olivový olej
(zmes sladká paprika, údená paprika, mletá rasca, mletý koriander, sušený cesnak, škorica, garam masala)grilovacie korenie
čerstvo mleté korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začal som kvalitným hovädzím mäsom (sviečková, roštenka, alebo niečo podobné) ja som mal roštenku. Nakrájal som ho priečne cez vlákna na tenké pásiky.
  2. Pridal som k nemu nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky.
  3. Dochutil som pretlakom, horčicou, zmesou grilovacieho korenia, to si miešam sám (v rozpise surovín je zloženie). Chute by sa mali navzájom dopĺňať, preto odporúčam všetko s mierou.
  4. Pridal som sójovú omáčku, balsamico krém, olivový olej, čerstvo mleté korenie a soľ.
  5. Dal som do chladu a nechal som odpočívať 12 hodín, alebo aj dlhšie
  6. Na druhý deň som ho vybral asi hodinku pred prípravou, aby sa trošku zohrialo.
  7. Do rozpáleného woku som dal asi dve polievkové lyžice oleja a mäso som nechal zatiahnuť, stačí mu pár minút (asi 4-5), dôležité je nerobiť ho všetko naraz, aby sa nedusilo, ale hneď zatiahlo a ostalo šťavnaté, tiež je veľmi dôležité nerobiť ho dlho, lebo aj to najkvalitnejšie mäso potom stvrdne.
  8. Podával som s hranolkami a kyslou smotanou.
Je veľa receptov na stroganov, ale ako som už spomínal, nám chutí tento. Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť