NajRecept.sk Fotorecept | Ricottové gnocchi s rajčinovou omáčkou
Fotorecept | Ricottové gnocchi s rajčinovou omáčkou
Fotorecept | Ricottové gnocchi s rajčinovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   25.12.2014

Fotorecept | Ricottové gnocchi s rajčinovou omáčkou

Tak tento recept naozaj stojí za vyskúšanie. Je jednoduchý ale naozaj neskutočne chutný. Gnocchi sú jemnučké a až radosť jesť. Len si dávajte pozor aby ste nezjedli celú porciu v rekordne rýchlom čase lebo sa môže stať, že po zvyšok dňa budete nariekať ako veľmi vám je zle.

Suroviny
450 g
ricotta
2 ks
žĺtko
čierne korenie
100 - 120 g
hladká múka
(nastrúhaný) 50 g
parmezán
(krájané, v konzerve) 400 g
rajčiny
(stredne veľká, nadrobno nakrájaná)
cibuľa
(extra virgin) 4 PL
olivový olej
(nadrobno nakrájaný) 1 strúčik
cesnak
(nadrobno nakrájaná) 1 ks
zelerová stonka
soľ
hrsť
bazalka
Postup receptu
Vytlačiť
Omáčka
  1. V panvici si rozohrejeme olej a pridáme zelerovú stonku, cibuľu a cesnak.
  2. Necháme na stredne veľkom ohni smažiť až pokiaľ nám cibuľka zmäkne.
  3. Pridáme rajčiny, osolíme, okoreníme. Znížime oheň na najnižšie a necháme bublať 15 - 20 minút.
  4. Napokoj vypneme oheň a pridáme bazalkové listy.
Gnocchi (cesto)
  1. Do misky si dáme ricottu, žĺtka, parmezán, soľ, korenie a múku.
  2. Poriadne premiešame. Cesto bude lepkavé ale nepodlahnite pokušeniu pridať viac múky (Gnocchi budú potom tvrdšie a chutiť múkovo).
  3. Cesto si vyklopíme na povrch s múkou.
  4. Vytvoríme si z cesta jeden veľký pásik, ktorý si rozkrojíme na 6 častí.
  5. Každú časť si vyvaľkáme na tenký pásik a ten si rozkrojíme na menšie časti. V hrnci si privedieme k varu vodu so soľou a pridáme gnocchi (v 3-4 etapách).
  6. Medzičasom si na najnižšom ohni zohrejeme rajčinovú omáčku (zapneme ju v momente ako si do vody dáme gnocchi). Keď nám gnocchi vyplávajú na povrch (to znamená, že sú už hotové) vytiahneme ich a pridáme do omáčky.
  7. Premiešame a môžeme papať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár