Fotorecept | Marocký mrkvový šalát s pohánkou

Fotorecept | Marocký mrkvový šalát s pohánkou

By 8. decembra 2014

Inšpirovalo ma najnovšie vydanie časopisu Apetit, kde som tento skvelý a voňavý recept našla.  Môžete ho urobiť ako ľahú a zdravú večeru, možno i obed ...  A keďže všetky ingrediencie sú dostupné, koreniny mám doma, nič mi nebránilo vo varení ...

Ingredients

Instructions

  1. Najskôr v slanej vode varíme mrkvu asi 10 minút tak, aby bola príjemná na skus, ale stále chrumkavá.  Potom ju zlejeme a necháme odkvapkať.
  2. Vo väčšej panvici rozohrejeme olej, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď začne zlatnúť pridáme na plátky nakrájaný cesnak a všetky koreniny. Krátko spolu opražíme.Marocký mrkvový šalát s pohánkou
  3. Do tohoto voňavého základu pridáme mrkvu a dopredu uvarenú pohánku. (Pohánku uvaríme tak, že odmerané množstvo pohánky zalejem 1,5 násobkom vody a nechám postáť 1 - 2 hodiny.  Potom ju privediem do varu,osolím a pomaly varím, kým nie je mäkká. Ak treba, dolievam vodu. Dbáme na to,  aby sa ku koncu všetka voda vyvarila. Pohánka je krásne sypká, pripravená na konzumáciu, či na ďalšie spracovanie.)
  4. Osolíme, dobre premiešame a necháme vychladnúť.Marocký mrkvový šalát s pohánkou
  5. Podávame posypané pažítkou, alebo nakrájanou jarnou cibuľkou a lyžicou dobrého gréckeho jogurtu.  (ten mne v chladničke chýbal)Marocký mrkvový šalát s pohánkou
  6. Tu je tento šalát prezentovaný ako studený pokrm ... ja som si ho na druhý deň zohriala k obedu v mikrovlnke a chutil skvele ...  🙂

Marocký mrkvový šalát s pohánkou

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *