Fotorecept | Marocký mrkvový šalát s pohánkou
Inšpirovalo ma najnovšie vydanie časopisu Apetit, kde som tento skvelý a voňavý recept našla. Môžete ho urobiť ako ľahú a zdravú večeru, možno i obed ... A keďže všetky ingrediencie sú dostupné, koreniny mám doma, nič mi nebránilo vo varení ...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
400 g (očistená, nakrájaná na hranolky)mrkva
100 g (ktorú si najskôr uvaríme)pohánka
2 PLolej olivový
1 ks (stredná)cibuľa
3 strúčikycesnak
1 - 2 ks (nasekané nadrobno)chilli papričky
1 ČL (nasekaný nadrobno)zázvor
1/2 ČL (ja som v mažiari rozdrvila celé guličky)koriander mletý
3/4 ČLškorica mletá
1/2 ČLčervená paprika sladká
1/2 ČLrasca mletá
morskásoľ
alebo jarná cibuľka na posypaniepažítka
na podávaniejogurt grécky
- Najskôr v slanej vode varíme mrkvu asi 10 minút tak, aby bola príjemná na skus, ale stále chrumkavá. Potom ju zlejeme a necháme odkvapkať.
- Do tohoto voňavého základu pridáme mrkvu a dopredu uvarenú pohánku. (Pohánku uvaríme tak, že odmerané množstvo pohánky zalejem 1,5 násobkom vody a nechám postáť 1 - 2 hodiny. Potom ju privediem do varu,osolím a pomaly varím, kým nie je mäkká. Ak treba, dolievam vodu. Dbáme na to, aby sa ku koncu všetka voda vyvarila. Pohánka je krásne sypká, pripravená na konzumáciu, či na ďalšie spracovanie.)
- Tu je tento šalát prezentovaný ako studený pokrm ... ja som si ho na druhý deň zohriala k obedu v mikrovlnke a chutil skvele ... :)
KOMENTÁRE K RECEPTU