Fotorecept | Makovo-orechový zákusok bez múky

Fotorecept | Makovo-orechový zákusok bez múky

Pridal: adkas-tastyfood, 20.12.2014

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento zákusok som ochutnala nedávno, keď sme boli doma na Slovensku. Takéto prekvapenie nám pripravil dcerkin priateľ, ktorý upiekol pre nás túto dobrotu. Zákusok mi veľmi chutil. Okrem vynikajúcej chuti som bola milo prekvapená z nadhernej čokoládovej polevy, ktorá mi vyrazila dych. Nemohla som uveriť, že chlap dokázal urobiť takú nádhernú čokoládovú polevu. Ja som si robila čokoládovú polevu podľa seba a už teraz ľutujem. Pravdupovediac mala som roztopenú čokoládu na bonbóny, takže som ju použila aj na tento zákusok. Zákusok je bez štipky múky. Iba mleté orechy a mak, maslo, cukor a vajcia. Upiekla som ho a niesla do práce na ochutnávku. Chutil aj mojim anglickým kolegyniam. A aj recept si vypýtali. Vrele doporučujem vyskúšať. Rozpis ingrediencii je na plech 30 x 40 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 20.12.2014

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

SUROVINY

(mletý) 150 gmak
(mleté) 150 gorechy
2 ČLprášok do pečiva
9 ksvajce
štipka soli
190 gmaslo
200 gpráškový cukor
(u mňa malinový) 70 mlovocný sirup
(trochu, možno nahradiť rumovou arómou alebo vynechať)rum
4 PL (kopcovité, pod čokoládovú polevu, džem

Čokoládová poleva:

(na varenie) 100 gčokoláda
(stužený tuk) 100 gCera

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mak, orechy a prášok do pečiva zmiešame v miske.
  2. Maslo a práškový cukor vymiešame do penista.
  3. Po jednom pridávame žĺtka a zakaždým dobre premiešame.
  4. Pridáme ovocný sirup a rum, prešľaháme.
  5. Pridáme makovo-orechovú zmes a ručne ju vmiešame.
  6. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  7. Opatrne ho vmiešame do makovo-orechovej masy.
  8. Piškótu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  9. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° zhruba 20 minút. Kontrola špajdlou.
  10. Na vychladený koláč natrieme džem a polejeme čokoládovou polevou.
Poleva
  1. Nad parou za stáleho miešania rozpustíme čokoládu a Ceru. Rovnaké množstvo čokolády a Cery
  2. Polevu necháme stuhnúť pri izbovej teplote, nebude tak praskať pri krájaní.
Tip Ak niekomu vadí aj tá troška múky na plechu, piškóta sa dá upiecť aj na plechu vyloženom papierom na pečenie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť