Fotorecept | Gemerské guľky

Fotorecept | Gemerské guľky

Pridal: S varechou v ruke, 5.12.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

...s kyslou kapustou, vyškvarenou slaninkou a orestovanou cibuľou...

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 5.12.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

250 gúdená šunka
10 ksrožky
6 - 7 ks (stredne veľkých)zemiak
3 - 4 ksvajce
hladká múka
strúhanka
3 strúčikycesnak
majorán
čerstvo mletéčierne korenie
soľ
cibuľa
slanina
kyslá kapusta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Údené mäso a rožky som nakrájal na drobné kocky, očistené zemiaky som nastrúhal, pridal k nim pretlačený cesnak a vajcia, dochutil som majoránom, čerstvo mletým korením a soľou...ale s tou opatrne, lebo údené mäso zvykne byť dosť slané. Všetko som to spolu dobre premiešal a nechal odpočinúť...
  2. Potom som robil guľky, každú som obalil v hladkej múke, lepšie potom držia pokope a nerozpadávajú sa.
  3. Nechal som zovrieť osolenú vodu, ale nesmie vrieť príliš silno. Guľky som varil asi 15-20 minút, do hrnca som ich vkladal lyžicou a každú som jemne posunul, aby sa neprichytili na dno...po chvíľke vyplávali... pokiaľ sa varili, tak som vyškvaril slaninku a orestoval s ňou aj cibuľu...
  4. Guľky sú uvarené, slaninka s cibuľou orestovaná, ostáva nám už len naložiť na taniere...podával som s kyslou kapustou. Môžu sa podávať aj v krémovej polievke...vodu v ktorej sme ich varili dochutíme  sladkou smotanou, citrónovou šťavou a čerstvým kôprom, rozkrojené guľky prelejeme touto polievkou a ...dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť