Fotorecept | Domáca fazuľovica

Pridal: Andrea Mackova, 19.12.2014
Kategorie: Strukoviny, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Je to špecialita môjho partnera - bolo to prvé jedlo, ktoré mi uvaril. Veľmi túto jeho fazuľovicu ľúbim. Keď na FB v skupine One Globe • One Meal • One Day & Many Cooks vyhlásili tému "Fazuľa", u nás doma bolo rozhodnuté. Hoci odkedy si vediem tento blog o varení, prekárame sa, či môj drahý tento recept zverejní alebo nezverejni. Deň D je tu, takže nech sa páči.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 19.12.2014
Kategorie: Strukoviny, Polievky
SUROVINY
cca 2 hrnčeky (suchá, strakatá- varila sa aj z inej ale strakatá je najlepšia) fazuľa
2 kscibuľa
2 strúčikycesnak
3 plátkyslanina
1 kspaprika
(lúpané) 1 konzervarajčiny
(Cigaro) 2 ksklobáska
drvená rasca
štipka grilovacieho korenia
gulášová pasta
majoránka
soľ
- Fazuľu dajte deň vopred odmočiť, a po niekoľkých hodinách vodu zlejte a vymeňte. Aby toľko nenadúvala. Na ten istý účel sa odporúča použiť aj saturejka.
- Vo väčšej panvici restujete slaninu spolu so strúčikom cesnaku, posekaným na drobno.
- Po pár minútach pridáte cibuľu a po dobrých 20 minútach trpezlivého miešania na miernom ohni pridáte papriku, ktorú tiež dusíte do stratena.
- Medzitým si pripravíte lúpané rajčiny, ktoré pokrájate na menšie kúsky a pridáte k zmesi spolu so šťavou.
- Túto zmes dusíme ešte takých 15-20 minút, aby sa rajčiny rozdusili.
- Spolu prevaríte 5-10 minút, aby zmes zhustla, tak akurát.
- Na záver rozpučte strúčik cesnaku, ak treba, pridajte ešte gulášovú pastu, grilovacie korenie.
- Podávame s chlebom, alebo aj bez chleba. Najviac chutí, na druhý deň, keď odleží a chute sa spoja.
Nechajte si chutnať!
KOMENTÁRE K RECEPTU