NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Fotorecept | Boloňská omáčka podľa Nigela Slatera
Fotorecept | Boloňská omáčka podľa Nigela Slatera
Fotorecept | Boloňská omáčka podľa Nigela Slatera
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   2.12.2014

Fotorecept | Boloňská omáčka podľa Nigela Slatera

Boloňská omáčka je moja najväčšia slabina. Zbožňujem ju a dokázala by som ju jesť deň co deň až do odpadnutia. A tak rada robím pokusy a snažím sa prísť nato, ako urobiť tú najlepšiu boloňskú. Takú, kedy si dám fakt už pokoj a nebudem viac hľadať a ani vymýšlať. Jeden recept, ktorý budem opakovať až naveky. Musím priznať, že táto boloňská od Nigela Slatera totálne priniesla do kolien môjho manžela, ktorý si ju naozaj veľmi vychvaľoval. Čo ma samozrejme neskutočne veľmi potešilo, keďže Nigel Slater je moja tajná láska (znie to trošku divne ale zvykajte si) :)

Suroviny
4 PL
maslo
(pancetta) 85 g
slanina
(stredne veľká) 1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
mrkva
2 ks
zelerové stonky
2 veľké (Nigel navrhuje portobello hríby a také som aj ja použila)
hríby
2 ks
bobkový list
(mleté) 450 g
hovädzie mäso
(krájané z konzervy) 1 pohár
rajčiny
1/4 pohára
červené víno
3/4 poháre
hovädzí vývar
štipka
muškátový orech
3/4 pohára
smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo si dáme do hrnca a rozpustíme. 
  2. Pridáme slaninu a necháme smažiť cca 5 minút. 
  3. Medzičasom si nakrájame na drobno cibuľu,cesnak a pridáme k slanine.

     
  4. Nakrájame si na drobno mrkvu a zelerové stonky a pridáme k slanine.

     
  5. Napokon si nakrájame hríby na menšie kúsky a pridáme do hrnca spolu s bobkovými lístkami.

     
  6. Dobre premiešame a necháme smažiť cca 10 minút.
  7. Napokon zvýšime oheň na najvyššie a pridáme mleté mäso.

     
  8. Varechou ho poriadne premiešame 3-4 min.až kým zhnedne.

  9. Pridame rajciny,vino,vyvar,muskatovy oriesok a poriadne premiesame...

  10. Oheň znížime na najnižšie a necháme bublať 1 1/2 hodinu (prikryjeme pokrievkou). Samozrejeme z času na čas premiešame a hlavne dávajte pozor, aby sa vám všetok vývar nezredukoval. Nechceme mať boloňskú úplne suchú (ja som si dolievala ešte trochu vývaru).
  11. Pridáme smotanu ,premiešame a necháme bublať ďalších 20 minút.

     
Podávame so špagetami a parmezánom :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár