Fotorecept | Boloňská omáčka podľa Nigela Slatera

Fotorecept | Boloňská omáčka podľa Nigela Slatera

Pridal: MadeWithLove, 2.12.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Boloňská omáčka je moja najväčšia slabina. Zbožňujem ju a dokázala by som ju jesť deň co deň až do odpadnutia. A tak rada robím pokusy a snažím sa prísť nato, ako urobiť tú najlepšiu boloňskú. Takú, kedy si dám fakt už pokoj a nebudem viac hľadať a ani vymýšlať. Jeden recept, ktorý budem opakovať až naveky. Musím priznať, že táto boloňská od Nigela Slatera totálne priniesla do kolien môjho manžela, ktorý si ju naozaj veľmi vychvaľoval. Čo ma samozrejme neskutočne veľmi potešilo, keďže Nigel Slater je moja tajná láska (znie to trošku divne ale zvykajte si) :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 2.12.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

4 PLmaslo
(pancetta) 85 gslanina
(stredne veľká) 1 kscibuľa
2 strúčiky cesnak
1 ksmrkva
2 kszelerové stonky
2 veľké (Nigel navrhuje portobello hríby a také som aj ja použila)hríby
2 ksbobkový list
(mleté) 450 ghovädzie mäso
(krájané z konzervy) 1 pohárrajčiny
1/4 poháračervené víno
3/4 pohárehovädzí vývar
štipka muškátový orech
3/4 pohárasmotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo si dáme do hrnca a rozpustíme. 
  2. Pridáme slaninu a necháme smažiť cca 5 minút. 
  3. Medzičasom si nakrájame na drobno cibuľu,cesnak a pridáme k slanine.

     
  4. Nakrájame si na drobno mrkvu a zelerové stonky a pridáme k slanine.

     
  5. Napokon si nakrájame hríby na menšie kúsky a pridáme do hrnca spolu s bobkovými lístkami.

     
  6. Dobre premiešame a necháme smažiť cca 10 minút.
  7. Napokon zvýšime oheň na najvyššie a pridáme mleté mäso.

     
  8. Varechou ho poriadne premiešame 3-4 min.až kým zhnedne.

  9. Pridame rajciny,vino,vyvar,muskatovy oriesok a poriadne premiesame...

  10. Oheň znížime na najnižšie a necháme bublať 1 1/2 hodinu (prikryjeme pokrievkou). Samozrejeme z času na čas premiešame a hlavne dávajte pozor, aby sa vám všetok vývar nezredukoval. Nechceme mať boloňskú úplne suchú (ja som si dolievala ešte trochu vývaru).
  11. Pridáme smotanu ,premiešame a necháme bublať ďalších 20 minút.

     
Podávame so špagetami a parmezánom :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť