Fotorecept | Boloňská omáčka podľa Nigela Slatera

Pridal: MadeWithLove, 2.12.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Boloňská omáčka je moja najväčšia slabina. Zbožňujem ju a dokázala by som ju jesť deň co deň až do odpadnutia. A tak rada robím pokusy a snažím sa prísť nato, ako urobiť tú najlepšiu boloňskú. Takú, kedy si dám fakt už pokoj a nebudem viac hľadať a ani vymýšlať. Jeden recept, ktorý budem opakovať až naveky. Musím priznať, že táto boloňská od Nigela Slatera totálne priniesla do kolien môjho manžela, ktorý si ju naozaj veľmi vychvaľoval. Čo ma samozrejme neskutočne veľmi potešilo, keďže Nigel Slater je moja tajná láska (znie to trošku divne ale zvykajte si) :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: MadeWithLove, 2.12.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
4 PLmaslo
(pancetta) 85 gslanina
(stredne veľká) 1 kscibuľa
2 strúčiky cesnak
1 ksmrkva
2 kszelerové stonky
2 veľké (Nigel navrhuje portobello hríby a také som aj ja použila)hríby
2 ksbobkový list
(mleté) 450 ghovädzie mäso
(krájané z konzervy) 1 pohárrajčiny
1/4 poháračervené víno
3/4 pohárehovädzí vývar
štipka muškátový orech
3/4 pohárasmotana
- Dobre premiešame a necháme smažiť cca 10 minút.
- Oheň znížime na najnižšie a necháme bublať 1 1/2 hodinu (prikryjeme pokrievkou). Samozrejeme z času na čas premiešame a hlavne dávajte pozor, aby sa vám všetok vývar nezredukoval. Nechceme mať boloňskú úplne suchú (ja som si dolievala ešte trochu vývaru).
KOMENTÁRE K RECEPTU