Cibuľová polievka

Recept Cibuľová polievka

Pridal: Varic Daniel, 26.12.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Zdravé recepty, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na túto polievku budete potrebovať plný košík cibule a jej príbuzných, menovite póru a cesnaku. Ak máte napríklad ešte aj šalotku, vaše plus. Záležitosť je to jednoduchá, chutná a vhodná najmä na zimné mesiace. Keď ju doplníte opečeným chlebom a čedarom, máte plnohodnotné jedlo za pár centov. Ako zvyčajne v mojom prevedení, zaobídete sa bez múky. Na prípadné zahustenie vám postačí tyčový mixér.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 26.12.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Zdravé recepty, Polievky

SUROVINY

(stredná) 7 ks biela cibuľa
(stredná) 7 ksčervená cibuľa
3 strúčikycesnak
(veľký) 1 kspór
1 PLmaslo
3 PLolivový olej
1 l (nie je nutný)vývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu aj pór nakrájajte na plátky, cesnak nasekajte nadrobno.
  2. V hrnci alebo woku s nepriľnavou úpravou rozohrejte maslo a olivový olej.
  3. Vhoďte cesnak a krátko osmažte (max. 1 minútu).
  4. Prihoďte cibuľu a pór a poriadne premiešajte.
  5. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť cca 45 minút. Miešať stačí sporadicky.
  6. Následne odokryte pokrievku ale nechajte na ohni.
  7. Miešajte ďalších 15 minút, až kým má cibuľa zlatú farbu.
  8. Teraz máte dve možnosti, ak máte vývar, prilejte ho k cibuli, priveďte k varu a máte hotovo. Ak vývar nemáte, prilejte vodu.
  9. Odoberte cca tretinu cibule aj s vodou, rozmixujte dohladka a vráťte späť do hrnca.
  10. Dochuťte soľou, čiernym korením a prípadne worchestrovou omáčkou.
  11. Podávajte s domácim chlebom a dobrým syrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť