Cibuľová polievka

Pridal: Varic Daniel, 26.12.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na túto polievku budete potrebovať plný košík cibule a jej príbuzných, menovite póru a cesnaku. Ak máte napríklad ešte aj šalotku, vaše plus. Záležitosť je to jednoduchá, chutná a vhodná najmä na zimné mesiace. Keď ju doplníte opečeným chlebom a čedarom, máte plnohodnotné jedlo za pár centov. Ako zvyčajne v mojom prevedení, zaobídete sa bez múky. Na prípadné zahustenie vám postačí tyčový mixér.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 26.12.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky, Zdravé recepty
SUROVINY
(stredná) 7 ks biela cibuľa
(stredná) 7 ksčervená cibuľa
3 strúčikycesnak
(veľký) 1 kspór
1 PLmaslo
3 PLolivový olej
1 l (nie je nutný)vývar
- V hrnci alebo woku s nepriľnavou úpravou rozohrejte maslo a olivový olej.
- Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť cca 45 minút. Miešať stačí sporadicky.
- Následne odokryte pokrievku ale nechajte na ohni.
- Miešajte ďalších 15 minút, až kým má cibuľa zlatú farbu.
- Teraz máte dve možnosti, ak máte vývar, prilejte ho k cibuli, priveďte k varu a máte hotovo. Ak vývar nemáte, prilejte vodu.
- Odoberte cca tretinu cibule aj s vodou, rozmixujte dohladka a vráťte späť do hrnca.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a prípadne worchestrovou omáčkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU