NajRecept.sk Dezerty Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom
Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom
Recept Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   26.12.2014

Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom

Na koláč potrebujeme menší plech cca 27x22 cm.

Suroviny
(celozrnná, polohrubá) 2 hrnčeky
špaldová múka
(z nepražených kakových bôbov) 3 PL
kakao
1/2 hrnčeka
trstinový cukor
(bezšafránový)
prášok do pečiva
(bio) 1 hrnček
mlieko
(bio) 1/2 hrnčeka
slnečnicový olej
(od sliepok z voľného chovu) 2ks
vajce
(izbovej teploty) 500 g
mascarpone
(kvalitný, slovenský) 4 PL
med
2 hrste
lašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na cesto najprv zmiešame sypké suroviny.
  2. Následne pridáme mlieko, olej a vajcia a vyšľaháme.
  3. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 30 - 35 minút.
  4. Koláč po upečení necháme úplne vychladnúť.
  5. Mascarpone vymiešame s medom a krém natrieme na vychladnutý koláč.
  6. Orechy nasucho opražíme na panvici a na hrubo nasekáme.
  7. Posypeme nimi krém.
  8. Krém môžete ešte pokvapkať medom.
  9. Dáme stuhnúť do chladničky.

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár