Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom

Recept Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 26.12.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na koláč potrebujeme menší plech cca 27x22 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 26.12.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

(celozrnná, polohrubá) 2 hrnčeky špaldová múka
(z nepražených kakových bôbov) 3 PLkakao
1/2 hrnčeka trstinový cukor
(bezšafránový) prášok do pečiva
(bio) 1 hrnček mlieko
(bio) 1/2 hrnčekaslnečnicový olej
(od sliepok z voľného chovu) 2ksvajce
(izbovej teploty) 500 gmascarpone
(kvalitný, slovenský) 4 PLmed
2 hrste lašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na cesto najprv zmiešame sypké suroviny.
  2. Následne pridáme mlieko, olej a vajcia a vyšľaháme.
  3. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 30 - 35 minút.
  4. Koláč po upečení necháme úplne vychladnúť.
  5. Mascarpone vymiešame s medom a krém natrieme na vychladnutý koláč.
  6. Orechy nasucho opražíme na panvici a na hrubo nasekáme.
  7. Posypeme nimi krém.
  8. Krém môžete ešte pokvapkať medom.
  9. Dáme stuhnúť do chladničky.

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť