Vianočná hubová polievka

Pridal: Varic Daniel, 12.11.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zeleninový vývar, Vianoce, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pokiaľ mi pamäť siaha, mali sme na vianočnom stole dve rôzne polievky. Mama vždy uvarila okrem klasickej kapustnice aj hubovú so zemiakmi. Recept si priniesla z Ostravska a je to jedna z najlepších polievok akú som kedy jedol. Okrem toho sa pomerne ľahko pripravuje a potrebujete iba zopár lokálnych surovín, medzi ktorými nie je nijaké mäso, takže ju môžete ponúknuť i vegetariánom. Ak si chcete ozvláštniť štedrovečernú večeru, pripravte si nasledovné.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 12.11.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zeleninový vývar, Vianoce, Polievky
SUROVINY
(sušené) 200 - 250 mldubáky
200 mlsmotana na varenie
1 PLmaslo
1 PLhladká múka
3 kszemiaky
soľ
ocot
- Dubáky namočte do vody a nechajte ich odstáť aspoň hodinku.
- Potom ich aj s vodou vlejte do hrnca a doplňte vodou do celkového objemu cca 1 liter.
- Priveďte k varu a varte pokiaľ sú huby mäkké, asi 15 minút.
- Medzitým si očistite zemiaky, pokrájajte ich na malé kocky a dajte variť do osolenej vody, tak aby boli zemiaky zakryté vodou, nie viac.
- Keď sú huby dostatočne uvarené, osmažte múku na masle, odstavte zo zdroja tepla a vmiešajte smotanu.
- Takto pripravenú zásmažku vlejte do hrnca k hubám.
- Pridajte zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili.
- Osoľte podľa chuti, priveďte k varu a máte hotovo.
KOMENTÁRE K RECEPTU