Vianočná hubová polievka

Recept Vianočná hubová polievka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pokiaľ mi pamäť siaha, mali sme na vianočnom stole dve rôzne polievky. Mama vždy uvarila okrem klasickej kapustnice aj hubovú so zemiakmi. Recept si priniesla z Ostravska a je to jedna z najlepších polievok akú som kedy jedol. Okrem toho sa pomerne ľahko pripravuje a potrebujete iba zopár lokálnych surovín, medzi ktorými nie je nijaké mäso, takže ju môžete ponúknuť i vegetariánom. Ak si chcete ozvláštniť štedrovečernú večeru, pripravte si nasledovné.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

(sušené) 200 - 250 mldubáky
200 mlsmotana na varenie
1 PLmaslo
1 PLhladká múka
3 kszemiaky
soľ
ocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dubáky namočte do vody a nechajte ich odstáť aspoň hodinku.
  2. Potom ich aj s vodou vlejte do hrnca a doplňte vodou do celkového objemu cca 1 liter.
  3. Priveďte k varu a varte pokiaľ sú huby mäkké, asi 15 minút.
  4. Medzitým si očistite zemiaky, pokrájajte ich na malé kocky a dajte variť do osolenej vody, tak aby boli zemiaky zakryté vodou, nie viac.
  5. Keď sú huby dostatočne uvarené, osmažte múku na masle, odstavte zo zdroja tepla a vmiešajte smotanu.
  6. Takto pripravenú zásmažku vlejte do  hrnca k hubám.
  7. Pridajte zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili.
  8. Osoľte podľa chuti, priveďte k varu a máte hotovo.
Polievku možno dochutiť i octom, ale v prvom rade ide o úžasnú hubovú chuť a vôňu, takže s octom veľmi opatrne.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť