Vanilkové bábovečky s jablkami

Recept Vanilkové bábovečky s jablkami

Pridal: Andrea Mackova, 24.11.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

JABLKÁ a JESEŇ už akosi neodmysliteľne patria k sebe, aj ku mne. Chuť a vôňa vanilky v bábovečkách vás nenechá na pochybách, že už čoskoro tu máme sviatočný čas roka - advent. Závan polenty v podobe kukuričnej hladkej múky ma dostal. Pripomína mi sladkosť ochutnanú na Kube, dávno. Neviem ako sa to volalo, bolo to veľmi veľmi sladké, stočené v zelenom liste do tvaru kornúta - kokoručo, alebo tak nejak sa to vyslovovalo. Polenta (kukuričná krupica) nasladko v obrátenom koláči s pomarančami, ktorý som piekla zjari mi moc chutila. Nefejsbukoví by ho mohli objaviť klikom na tento link, recept sa nachádza v komentári: OBRÁTENY POLENTOVÝ KOLÁČ Späť k bábovečkám - ak nemáte takéto formičky, cesto môžete vyliať rovno na plech a po upečení pokrájať, alebo ním naplňte košíčky od muffinov. Javorový sirup možno nahradiť medom, smelo improvizujte. Recept je na približne 30 ks.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 24.11.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

0.7 l (strúhané)jablká
1 balenievanilkový struk
1 kusmaslo
300 ghladká kukuričná múka
5 ksvajce
100 gtrstinový cukor
80 mljavorový sirup
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká nastrúham a zbavím prebytočnej šťavy, alebo otvorím pohár postrúhaných, odšťavených, sterilizovaných, od mojej maminky.
  2. Maslo s javorovým sirupom a cukrom roztopím na miernom plameni.
  3. Vanilkový struk ostrým nožom pozdĺžne rozpolím, vyškriabem zrniečka a aj spolu so stonkou dám prehriať v sladkom masle, nechám 15-20 minút macerovať a vychladnúť, stonky potom vyberiem.
  4. Do misy preosejem múku, pridám štipku soli, premiešam.
  5. Rozťuknem vajíčka, vlejem  sladkú zmes, jablká a vareškou premiešam do jednoliateho cesta.
  6. Cesto naberám lyžicou a  plním formičky, ktoré ukladám na plech.
  7. Pečiem na 190°C do zlatista voňava. Pečte podľa vlastnej rúry a zvyklostí.
Nie sú presladené, konzistencia je vlažná, môže pripomínať perníkový koláč. Dajte si ho namiesto raňajok ku  káve.
 
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť