Roláda s orechovým krémom

Recept Roláda s orechovým krémom

Pridal: Katka, 9.11.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a rýchle recepty mám vo veľkej obľube. Iste v tom nie som sama a taktiež oceníte ak nemáte pri pečení alebo varení zababranú celú kuchyňu. Táto roláda je hotová takmer za hodinu a jej chuť ocenia všetci milovníci sladkého. Orechy môžete zameniť napríklad za ovocie, poprípade primiešať trochu ovocnej šťavy, variant máte nespočetne veľa. Za inšpiráciu na plnku ďakujem pani Ywett, podľa ktorej som robila základ a doladila ho podľa svojich predstáv. Dúfam, že vám roláda bude chutiť a potešíte ňou svojich najbližších či priateľov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 9.11.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

Cesto na roládu:

5 ksvajce
5 PLpráškový cukor
5 PLpolohrubá mäka
1 PLolej
štipkasoľ
papier na pečenie

Orechová plnka:

150 g (mleté)vlašské orechy
200 mlmlieko
2 PLpolohrubá múka
1 ksvajce
1 balenievanilkový cukor
250 gmaslo
2 PLpráškový cukor
na posypaniestrúhaný kokos
na potretiedžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto na roládu
  1. Bielky oddelíme od žĺtkov.
  2. Do bielkov pridáme štipku soli a za postupného pridávania práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Postupne pomocou habarky primiešame žĺtky, olej a zľahka nakoniec vmiešame múku.
  4. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme.
  5. Dáme upiecť do rúry predhriatej na 200 °C na 10 - 15 minút kým cesto chytí zlatý nádych.
  6. Upečené cesto prenesieme aj s papierom na pečenie na vlhkú utierku. Necháme ho chvíľu vychladnúť a zrolujeme do rolády.
Orechová plnka
  1.  Z mlieka, múky, vanilkového cukru a vajíčka uvaríme hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.
  2. Zmäknuté maslo vymiešame spolu s cukrom do krému.
  3. Maslový krém postupne zašľaháme do vychladnutej kaše. Nakoniec prišľaháme aj mleté vlašské orechy.
  4. Cesto na roládu rozvinieme, potrieme trochou džemu a rovnomerne rozotrieme pripravenú plnku.  Trochu plnky si necháme aj na potretie rolády zvonku.
  5. Nakoniec posypeme kokosom a necháme zachladiť približne 1 hodinu.
 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť