Obrátený jablčník
...veľmi ľahučký koláčik. Nebude Vám stačiť jeden kúsok :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
(rozdelené bielky a žĺtky) 5 ksvajce
1 PLolej
250 gpráškový cukor
1 ksvanilkový cukor
250 gpolohrubá múka
prášok do pečiva
(nastrúhané) 500 gjablko
1x prášková a jedna smotana na šľahaniešľahačka
- Žĺtka, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej vyšľaháme do hladkej kaše.
- Počas šľahania pridávame postupne 10 PL teplej vody.
- Pridáme múku, prášok do pečiva.
- Z bielkov vyšľaháme sneh. Taktiež pridávame postupne 10 PL teplej vody.
- Na plech dáme alobal.
- Natrieme maslom a pridáme postrúhané jablká.
- Na jablká nalejeme cesto.
- Dáme do trúby a pečieme na 150° cca 30-35 min. Treba sledovať.
- Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku, aby boli jablká navrchu.
- Na jablká rozotrieme šľahačku a môžeme nastrúhať čokoládu.
KOMENTÁRE K RECEPTU