Obrátený jablčník

Recept Obrátený jablčník

Pridal: barborka, 5.11.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

...veľmi ľahučký koláčik. Nebude Vám stačiť jeden kúsok :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 5.11.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

(rozdelené bielky a žĺtky) 5 ksvajce
1 PLolej
250 gpráškový cukor
1 ksvanilkový cukor
250 gpolohrubá múka
prášok do pečiva
(nastrúhané) 500 gjablko
1x prášková a jedna smotana na šľahaniešľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej vyšľaháme do hladkej kaše.
  2. Počas šľahania pridávame postupne 10 PL teplej vody.
  3. Pridáme múku, prášok do pečiva.
  4. Z bielkov vyšľaháme sneh. Taktiež pridávame postupne 10 PL teplej vody.
  5. Na plech dáme alobal.
  6. Natrieme maslom a pridáme postrúhané jablká.
  7. Na jablká nalejeme cesto.
  8. Dáme do trúby a pečieme na 150° cca 30-35 min. Treba sledovať.
  9. Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku, aby boli jablká navrchu.
  10. Na jablká rozotrieme šľahačku a môžeme nastrúhať čokoládu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť