Nadýchané čokoládové soufllé
Je nedeľa podvečer a my sme dostali chuť na niečo nechutne sladké. V tom ma napadlo, že už dlho sa chystám vyskúšať čokoládové soufllé. Tak som prelistovala niekoľko strán v google a už som sa motala v kuchyni. Pri príprave som dokopy zamazala 2 misky - jednu od čokolády a jednu, kde som pripravovala cesto. Suroviny som do nej len prisypávala, takže nič nebolo treba navyše špiniť. Táto hriešne čokoládová bomba je neuveriteľné ľahká a rýchla. Takže ak aj vy máte chuť na niečo veľmi veľmi sladké alebo si len potrebujete vylepšiť mizerný deň, utekajte do kuchyne a pripravte si ho. Ešte horúci zahreje nielen v ústach ale i na duši a čokoláda vám dodá potrebné šťastné endorfíny.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
roztopené na vytretie misiekmaslo
na vysypanie misiek kryštálový cukor
3 ksvajce
120 gpráškový cukor
100 g (70 )%horká čokoláda
90 gmaslo
40 ghladká múka
Na dokončenie:
na posypaniepráškový cukor
na poliatie ovocná omáčka
- Maslo roztopíme a vytrieme ním misky. Tieto vložíme do chladničky aspoň na 5 minút aby maslo stuhlo.
- Misky vyberieme a opäť ich vytrieme maslom a tentokrát i vysypeme kryštálovým cukrom. Misky už nevkladáme do chladničky.
- Čokoládu nalámeme a spolu s maslom roztopíme.
- Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny.
- Pridáme hladkú múku a opäť prešľaháme.
- Nakoniec všľaháme trochu vychladnutú čokoládu. Cesto by malo hladké a riedke ako na palacinky.
- Do pripravených misiek (ja som použila hlinené, z ktorých mi vyšli 2 a pol misky) vlejeme cesto a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 10 minút.
- Soufllé by malo byť zvonku upečené do chrumkava a vo vnútri tekuté. Podávame teplé posypané práškovým cukrom alebo poliate ovocnou omáčkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU