Kohút na víne

Recept Kohút na víne

Pridal: S varechou v ruke, 10.11.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

...alebo "coq au vin" v tomto recepte samozrejme nesmie chýbať kohút a kvalitné červené víno, najlepšie to francúzske...Bordeaux...

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 10.11.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

kohút
najlepšie Bordeauxčervené suché víno
mrkva
pór
cesnak
šalotka
čerstvýtymián
bobkový list
zmes nakladaných húb
cukor hnedý
slanina
bravčová masť
nové korenie
čerstvo mleté korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Toto je jeden z receptov, keď musíme začať variť už včera :) Takže deň pred som rozporcoval kohúta, nakrájal k nemu mrkvu, pór, cesnak, orešec (to je taká zvláštna cibuľa, ale môžete použiť aj šalotku, či obyčajnú cibuľu) priložil som bobkový list, pár guličiek nového korenia, zalial som červeným vínom a nechal som odležať celú noc.
  2. Na druhý deň som si nakrájal slaninu a opiekol som ju na lyžici masti, lebo bola krásne mäsová a nebol na nej takmer žiadny tuk.
  3. K opečenej slanine som pridal rozporcovaného kohúta a opiekol som ho z každej strany, potom som ho vybral a do výpeku som vložil zeleninu, tú ktorá bola vo víne s kohútom, tiež som ju orestoval.
  4. Potom som ju ochutil asi jednou lyžicou hnedého cukru a keď trošku skaramelizoval, zalial som to tým červeným v ktorom ležal celú noc kohút.
  5. Keď víno začalo bublať, vložil som do neho mäso, niekoľko vetvičiek tymiánu a dolial vodou...len toľko, aby bolo mäso ponorené a vložil som na 112 minút do rúry, vyhriatej na 180°C.
  6. Poslednú polhodinku som dusil bez pokrievky, a pridal som k mäsu zmes nakladaných húb.
  7. Mäso bolo mäkké, odpadávalo od kosti, omáčka mi chutila, tak som ju už ani neredukoval... podával som so zemiakovou kašou a pohárom dobrého červeného vína...dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť