Jesenný tekvicový cheesecake

Pridal: Love.muffin, 18.11.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už som spomínala, že milujem tekvicu? Na sladko, na slano, s čokoládou, s orechmi, so škoricou... pre všetkých milovníkov cheesecake je tento MUST HAVE! Správne krémový, s orechovo-ovseným korpusom a vôňou jesene.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 18.11.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Na korpus:
250 g (Hobbits, natural)ovsené vločky
120 g (izbovej teploty)maslo
1 hrnček (najemno pomleté)orechy
štipkasoľ
Na krém:
2 hrnčekytekvicové pyré
200 gcream cheese
1 ks (biely)jogurt
2 ks (celé) vajce
1 ksžĺtko
100 gpráškový cukor
1 balíček (alebo mletá škorica 1 PL)cukor škoricový
1 balíček (alebo extrakt 1 PL)cukor vanilkový
3 PL (hladká)múka
z 1\2 polovicešťava z citróna
na servírovaniešľahačka
na servírovaniekakao
- Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, inak hrozí že sa cesto zrazí. Okraje tortovej formy vymažeme maslom, dno vystelieme papierom na pečenie.
- Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok, zamiešame k nim pomleté orechy a soľ. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy.
- Pohárom utlačíme dno aj celé okraje a vytvarujeme korpus. Zatiaľ ho dáme odpočívať do chladničky.
- V miske si ručne vymiešame tekvicové pyré, cream cheese a jogurt. Potom zapracujeme aj práškový cukor, škoricu, vanilku a preosiatu múku. Nezabudnite poriadne zoškrabať okraje a dno misy.
- Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec primiešame aj citrónovú šťavu. Hotovú zmes nalejeme do korpusu a pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 50-60 minút na 165-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
- Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový.
- Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
- Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Pred podávaním ho môžeme posypať kakaom, servírujeme so šľahačkou.
- Dobrú chuť prajem!
KOMENTÁRE K RECEPTU