Jesenný tekvicový cheesecake

Recept Jesenný tekvicový cheesecake

Pridal: Love.muffin, 18.11.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už som spomínala, že milujem tekvicu? Na sladko, na slano, s čokoládou, s orechmi, so škoricou... pre všetkých milovníkov cheesecake je tento MUST HAVE! Správne krémový, s orechovo-ovseným korpusom a vôňou jesene.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 18.11.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Na korpus:

250 g (Hobbits, natural)ovsené vločky
120 g (izbovej teploty)maslo
1 hrnček (najemno pomleté)orechy
štipkasoľ

Na krém:

2 hrnčekytekvicové pyré
200 gcream cheese
1 ks (biely)jogurt
2 ks (celé) vajce
1 ksžĺtko
100 gpráškový cukor
1 balíček (alebo mletá škorica 1 PL)cukor škoricový
1 balíček (alebo extrakt 1 PL)cukor vanilkový
3 PL (hladká)múka
z 1\2 polovicešťava z citróna
na servírovaniešľahačka
na servírovaniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, inak hrozí že sa cesto zrazí. Okraje tortovej formy vymažeme maslom, dno vystelieme papierom na pečenie.
  2. Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok, zamiešame k nim pomleté orechy a soľ. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy.
  3. Pohárom utlačíme dno aj celé okraje a vytvarujeme korpus. Zatiaľ ho dáme odpočívať do chladničky.
  4. V miske si ručne vymiešame tekvicové pyré, cream cheese a jogurt. Potom zapracujeme aj práškový cukor, škoricu, vanilku a preosiatu múku. Nezabudnite poriadne zoškrabať okraje a dno misy.
  5. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec primiešame aj citrónovú šťavu. Hotovú zmes nalejeme do korpusu a pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 50-60 minút na 165-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
  6. Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový.
  7. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  8. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Pred podávaním ho môžeme posypať kakaom, servírujeme so šľahačkou.
  9. Dobrú chuť prajem!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť