Fotorecept | Slivkovo-pistáciový koláč s kardamónovou prichuťou

Pridal: adkas-tastyfood, 18.11.2014
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Viem, viem, ze som dlho nic nepublikovala. Varila som , piekla som vela novych veci, len som nestihala. Boli u nas nasi mladi a samozrejme, ze deti su prvorade. Dufam, ze tymto postom postesim aspon niekoho z vas. Je tu uz jesenne obdobie a to je cas na kolaciky s jablckami, hruskami a samozrejme slivkami. Typicke jesenne ovocie v nasich koncinach. Ak najdem nieco zaujimave, tak mozno urobim aj nieco s tekvicou. Mam vela planov, len keby toho casu bolo viac a koniec koncov aj zaludok mame iba jeden. Dnes vam ponukam jeden vyborny slivkovy kolac s pistaciami. Kolac je dochuteny kardamonom, ktory posuva uroven chuti minimalne o jeden level vyssie a s pridanym kopcekom vanilkovej zmrzliny chuti priam bozsky. Cesto je vlacne a pistacie okrem jemneho sfarbenia obohacuju chut tohoto skveleho kolaca. Velmi doporucujem vyskusat ho. Ozdobiť si ho môžete podľa vlastného uváženia.
Pridal: adkas-tastyfood, 18.11.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Ozdoba (podľa mňa):
- Slivky umyjeme, odkostkujeme a pokrajame na mensie kocky.
- Odlozime stranou.
- V maziariku si potlcieme kardamonove struky.
- Supky odstranime a zrniecka pridame k presiatej muke.
- Maslo vymiesame s praskovym cukrom.
- Premiesame, kym sa nam obe hmoty nespoja.
- Ak je cesto velmi huste, mozno pridat 2-3 PL mlieka. Ja som nepridavala.
- Dno tortovej formy ( priemer 20 cm) vystelieme papierom na pecenie.
- Polovicu hmoty rozotrieme do formy.
- Pecieme vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C 40-50 minut. Kontrola spajlou. Cesto a nesmie lepit na spajlu.
- Vyberieme z rury a nechame mierne ochladit.
- Kolac vyberieme z tortovej formy, prelozime na mriezku a nechame uplne vychladit.