Fotorecept | Slané pečivo s tuniakom

Fotorecept | Slané pečivo s tuniakom

Pridal: moj sladky svet, 11.11.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ide o malé jednohubky podobné ako sú známe fornetti, na ktoré som použila lístkové cesto a plnku z tuniaka a ricotty.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 11.11.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

cesto lístkové
160 g (v konzerve, odkvapkaný)tuniak
100 gricotta
na potretievajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na plnku dobre vymiešame tuniaka s ricottou.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť cca 30x30 cm. Prerežeme ho na polovicu, čiže dostaneme dva obdĺžniky (15x30cm). Každý z nich naplníme, ako vidíme na obrázku. Zložíme z oboch strán a otočíme spojom nadol.
  3. Pokrájame na asi 3 cm široké pásiky, vrch nakrojíme a potrieme vajcom.
  4. Upečieme pri cca 180 °C do zlatista.
  5. Urobila som aj "pizza verziu". Tu som lístkové cesto len jednoducho naplnila paradajkovým pyré a posypala oregánom. Vrch buchtičiek trochu osolíme. Tiež ale môžeme naplniť plnkou z paradajok vymiešaných s ricottou, pridať šunku, syr...
Možností a spôsobov, ako pripraviť toto pečivo, je neúrekom. Chutné sú aj so zeleninou, napr. brokolicou či paprikou alebo pripravené s nejakou sladkou plnkou (marmeláda, nutella, jablká, puding...).
Dobrú chuť! :-)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť