Fotorecept | Domáce tekvicové pyré

Pridal: Love.muffin, 4.11.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tekvicové pyré môžete urobiť v podstate z akejkoľvek tekvice. Celkovo sa odporúčajú menšie kusy na jedenie, lebo veľké tekvice majú už horkastú chuť a skôr sa z nich vyrezávajú strašidlá. Ja som v obchodoch videla dva druhy tekvice - hokkaido a podlhovastú tekvicu na pečenie. Ja preferujem práve hokkaido pre jej krásnu sýtu oranžovú farbu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 4.11.2014
Kategorie:
SUROVINY
tekvica
- Tekvicu umyjeme, odrežeme stonku a prekrojíme ju na polovicu zvislo.
- Lyžicou vydlabeme semená (tie si môžete opražiť do polievky). Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň tekvice prekrojenou časťou dolu.
- Upečenú tekvicu necháme trochu vychladnúť a potom z nej jednoducho ošúpeme vrchnú šupku. Ak nie je dostatočne upečená, nepôjde vám šúpať, ale môžete vnútro vyškrabať lyžicou.
- Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka (prípadne použite kuchynský robot).
- Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe, prípadne sa dá aj zamraziť.
KOMENTÁRE K RECEPTU