NajRecept.sk Fotorecept | Domáce tekvicové pyré
Fotorecept | Domáce tekvicové pyré
Fotorecept | Domáce tekvicové pyré
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Love.muffin    ·   4.11.2014

Fotorecept | Domáce tekvicové pyré

Tekvicové pyré môžete urobiť v podstate z akejkoľvek tekvice. Celkovo sa odporúčajú menšie kusy na jedenie, lebo veľké tekvice majú už horkastú chuť a skôr sa z nich vyrezávajú strašidlá. Ja som v obchodoch videla dva druhy tekvice - hokkaido a podlhovastú tekvicu na pečenie. Ja preferujem práve hokkaido pre jej krásnu sýtu oranžovú farbu.

Suroviny
tekvica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Tekvicu umyjeme, odrežeme stonku a prekrojíme ju na polovicu zvislo.
  2. Lyžicou vydlabeme semená (tie si môžete opražiť do polievky). Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň tekvice prekrojenou časťou dolu.
  3. Pečieme na 200 stupňov približne 35-45 minút. Tekvica je hotová, keď do nej zapichnete nôž úplne ľahko. Povrch tekvice bude miestami hnedý a popraskaný, vtedy je správne prepečená.

  4.  Upečenú tekvicu necháme trochu vychladnúť a potom z nej jednoducho ošúpeme vrchnú šupku. Ak nie je dostatočne upečená, nepôjde vám šúpať, ale môžete vnútro vyškrabať lyžicou.
  5. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka (prípadne použite kuchynský robot).
  6. Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe, prípadne sa dá aj zamraziť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár