Fotorecept| Bravčové so šalviou a šošovicou

Pridal: Zuzka, 7.11.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kto ma sledujete pravidelnejšie, poznáte už moju náklonnosť k lidlovskej kuchyni. Navyše, tento recept sa mi páči dvakrát- jednak svojou jednoduchosťou na prípravu a jednak z toho dôvodu, že som zamenila klasickú prílohu ako sú zemiaky alebo ryža za zdravú zeleninu, akou je šošovica. No a tá tmavá bodka, ktorá tam svieti ako päsť na oko v podobe balsamica je jednoducho "boží"... (gramáže sú uvedené pre dve porcie, resp. jednu väčšiu do práce na obed)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 7.11.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
1 plátok bravčové karé
(z čierneho lesa) 4 plátkyšunka
(pár lístkov)šalvia
soľ
korenie
olivový olej
(očistená, nakrájaná na menšie kúsky) 1 ksmrkva
(malá, pokrájaná nadrobno)cibuľka
2 PLbalsamico
(hnedá, na noc namočená vo vode) 50 gšošovica
(kúsok obalená v hladkej múke)maslo
150 mlzeleninový vývar
- Najskôr šošovica Na troche olivového oleja som orestovala mrkvu.
- Pridala som pokrájanú cibuľku a spolu som zeleninu znovu orestovala.
- Pridala som šošovicu a všetko som spolu riadne premiešala.
- Po 20 minútach si šošovica vzala všetok vývar k srdcu a uvarila sa krásne do mäkka.
- V tomto kroku som šošovicu ochutnala, pridala som trošku soli a čerstvo mletého čierneho korenia.
- V momente, keď sa dokončuje príloha, je čas začať s mäsom.
- Bravčový plátok som z oboch strán okorenila.
- Na jednu stranu som položila lístky šalvie.
KOMENTÁRE K RECEPTU