Fotorecept| Bravčové so šalviou a šošovicou

Fotorecept| Bravčové so šalviou a šošovicou

Pridal: Zuzka, 7.11.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto ma sledujete pravidelnejšie, poznáte už moju náklonnosť k lidlovskej kuchyni. Navyše, tento recept sa mi páči dvakrát- jednak svojou jednoduchosťou na prípravu a jednak z toho dôvodu, že som zamenila klasickú prílohu ako sú zemiaky alebo ryža za zdravú zeleninu, akou je šošovica. No a tá tmavá bodka, ktorá tam svieti ako päsť na oko v podobe balsamica je jednoducho "boží"... (gramáže sú uvedené pre dve porcie, resp. jednu väčšiu do práce na obed)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 7.11.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

1 plátok bravčové karé
(z čierneho lesa) 4 plátkyšunka
(pár lístkov)šalvia
soľ
korenie
olivový olej
(očistená, nakrájaná na menšie kúsky) 1 ksmrkva
(malá, pokrájaná nadrobno)cibuľka
2 PLbalsamico
(hnedá, na noc namočená vo vode) 50 gšošovica
(kúsok obalená v hladkej múke)maslo
150 mlzeleninový vývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr šošovica Na troche olivového oleja som orestovala mrkvu.
  2. Pridala som pokrájanú cibuľku a spolu som zeleninu znovu orestovala.
  3. Pridala som balsamico a nechala ho odpariť.
  4. Pridala som šošovicu a všetko som spolu riadne premiešala.
  5. Zaliala som celú zmes vývarom a 20 minút som to nechala na miernom ohni variť.
  6. Po 20 minútach si šošovica vzala všetok vývar k srdcu a uvarila sa krásne do mäkka.
  7. V tomto kroku som šošovicu ochutnala, pridala som trošku soli a čerstvo mletého čierneho korenia.
  8. Na koniec som pridala maslo obalené v múke, aby príloha dostala krémovejší vzhľad.
  9. No a takto to vyzerá, keď sa roztopí v šošovici aj maslo.
  10. V momente, keď sa dokončuje príloha, je čas začať s mäsom.
  11. Bravčový plátok som z oboch strán okorenila.
  12. Na jednu stranu som položila lístky šalvie.
  13. Nesolila som, šunka z čierneho lesa je sama o sebe slaná dosť, tá pridá mäsu jemnú slanosť.
  14. Mäso som zabalila do plátkov šunky a prichytila špajglou, aby sa počas opekania nerozpadlo.
  15. Teraz prichádza na rad jeho opekanie. Bravčové som z každej strany nechala opiecť asi 6 minút.
Znie to síce veľa, ale netreba sa báť, šunka mäso ochráni pred vysušením, dokonca z jej výpeku sa ujde aj mäsu a dostane nový chuťový rozmer. Keby sa dalo, tak vám pošlem aspoň trochu vône...HOTOVO!!!
Môže sa nosiť na stôl, resp. baliť do misky na obed do práce. Spolu s prípravou a umývaním riadu som to mala hotové za 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť