Farmárske kura s krúpovou plnkou

Recept Farmárske kura s krúpovou plnkou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.11.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na základe mojich príspevkov by sa mohlo zdať, že som vegetariánka, ale nie je tomu tak. Keďže mi na kvalite mäsa aj kvalite života zvierat záleží, tak podporujem domáci chov. Nie vždy má človek to šťastie aby na takéto mäso narazil, no konečne sme našli obchod kde sa dá takéto mäso zohnať. Takže po "sto rokoch" sme mali pečené kura a nie hocijaké, ale s krúpovou plnkou :).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 5.11.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

1 ks (z voľného chovu) cca 2 kgkura
1/2 KLrímsky skmín
1/2 KLrasca
1 kscibuľa
1 strúčikcesnak
2 hrstejačmenné krúpy
1 a 1/2 hrnčekavoda
z 1 kscitrónová kôra
z 1/2 kscitrónová šťava
3 PL (nasekaná najemno)petržlenová vňať
1 hrsť (nasucho opražené)vlašské orechy
maslo
himalájska soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kura si vyberieme z chladničky a necháme ho otepliť na izbovú teplotu.
  2. Kmín a rascu si nasucho opečieme na panvici a rozomelieme v mažiari.
  3. Na panvicu nalejeme asi 1 PL olivového oleja, rozpálime ho a orestujeme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme cesnak nakrájaný na drobno, kmín a rascu a prepláchnuté krúpy. Zalejeme vodou a dusíme do mäkka (najprv som dusila s pokrievkou a asi po 15 minútach som ju dala preč a dusila bez nej).
  4. Keď sa všetka voda vyparí a krúpy sú uvarené, odstavíme ich. Pridáme citrónovú kôru, šťavu, petržlenovú vňať a nasekané orechy.
  5. Plnkou naplníme kurča, osolíme a okoreníme ho a na vrch poukladáme zopár plátkov masla.
  6. Najprv pečieme 30 minút pri 200 °C, potom prikryjeme alobalom a pečieme cca 45 - 60 minút až kým nie je mäso mäkké. Nakoniec alobal dáme preč, kura polejeme výpekom a pečieme neprikryté kým koža nie je chrumkavá.
  7. Vyberieme z rúry a necháme ešte 20 minút odpočinúť.
Kura podávame s udusenou červenou kapustou, knedľou poliatou výpekom a plnkou.  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť