Domáce Ferrero Rocher

Recept Domáce Ferrero Rocher

Pridal: adkas-tastyfood, 17.11.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Urobte si domace Ferrero Rocher bonbony. K ich vyrobe potrebujeme iba 4 ingrediencie. Kto este nevyskusal tieto ( pre mna osobne najlepsie) bonbony , tak nevie o aky pozitok prisiel. Milujem spojenie cokolady a lieskovcovych orieskov. Mozno domace nemaju taky krasny tvar ako tie kupene, ale dovolim si tvrdit, ze tato domaca verzia mojich oblubenych bonbonov je rovnako dobra, ak nie lespia ako ta, ktoru dostanete kupit v obchode. Ak ste milovnici Nutelly a lieskovych orieskov, tak si na tychto bonbonoch rozhodne pochutite. Je to velmi jednoduchy recept na domace Ferrero Rocher, tak si doprajte malu chutovu rozkos a rozhodne si ich vyskusajte urobit sami.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 17.11.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

180 g jemnych oplatkov s lieskovcovou ( arasidovou) naplnou ( napr. Zlate oplatky, Horalky a pod.)orechy
50 g nadrobno nasekanych lieskovcov ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)orechy
100 g na obalovanie ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)orechy
450 gNutella
100 g na polevu ( do cokolady mozno pridat trochu stuzeneho tuku na rozriedenie)čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plnene oplatky nastruhame, pridame do nich Nutellu a nadrobno nasekane lieskovcove orechy.
  2. V ziadnom pripade lieskovce nezamente za ine orechy.
  3. Ak nemame lupane lieskovce, dame ich na plech do vyhriatej rury ( cca 10 min.) obcas premiesame a este horuce dame do utierky a jemnym suchanim olupeme supku.
  4. Liekovce posekame nadrobno.
  5. Vsetko spolu premiesame.
  6. Mozeme odlozit do chladnicky zmes zachladit, lepsie sa pracuje so schladenou masou.
  7. Pomocou malych lyziciek odoberieme maly kusok a tvarujeme gulku, ktoru este obalime v pripravenyc nasekanych lieskovcoch.
  8. Pre zjednodusenie prace mozeme vsetky lieskovce pridat naraz do masy a tak na zaver uz neobalujeme v posekanych lieskovcoch.
  9. Bonbony ulozime do chladnicky zachladit a dame rozpustit nad paru cokoladu.
  10. Mozeme pridat trochu Cery na zriedenie cokolady.
  11. Bonbony polejeme cokoladou a ukladame na tacku vylozenu s papierom na pecenie a nechame stuhnut cokoladu.
  12. Ulozime do papierovych kosickov.
Z uvedeneho mnozstva vyjde okolo 35-40 bonbonov. Prajem vam prijemne mlsanie!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť