Divina s pečenými zemiakmi

Recept Divina s pečenými zemiakmi

Pridal: barborka, 6.11.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto vzácne a drahé mäsko je v našej rodine neskutočne obľúbené. Hlavne ak je pripravené týmto spôsobom. Osobne som k divine moc vzťah nemala a už vôbec nie ku kombinácii mäso-brusnice-šľahačka. Ale to, ako sa tieto chute dopĺňajú je neuveriteľná lahôdka. Ak máte prístup k divine, neváhajte ju vyskúšať. Určite neoľutujete :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 6.11.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

(karé z diviaka) 500 g divina
sušený cesnak
korenie na divinu
olej
cibuľa
alebo čučoriedky (môžete aj zmiešať)brusnice
smotana na šľahanie
(červené) 1 dclvíno
(na podliatie, môže byť aj vriaca voda)vývar
wolchestrová omáčka
(sladká)mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté mäso nakrájame na plátky.
  2. Posypeme sušeným cesnakom a korením na divinu.
  3. Pokvapkáme olejom a necháme pol hodinku odstáť.
  4. Mäso zprudka opečieme na rozpálenom oleji.
  5. Potom pridáme nakrájanú cibuľku pokvapkanú wolchestrovou omáčkou  a stiahneme.
  6. Pridáme trošku papriky a trošku múky a podlejeme červeným vínom.
  7. Necháme dusiť, podlievame vývarom alebo horúcou vodou podľa toho, koľko chceme mať omáčky.
  8. Mäsko udusíme domäkka.
  9. Podávame s pečenými zemiakmi, smotanou a brusnicou.
Dobrú chuť! :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť