NajRecept.sk Mäso Divina s pečenými zemiakmi
Divina s pečenými zemiakmi
Recept Divina s pečenými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   6.11.2014

Divina s pečenými zemiakmi

Toto vzácne a drahé mäsko je v našej rodine neskutočne obľúbené. Hlavne ak je pripravené týmto spôsobom. Osobne som k divine moc vzťah nemala a už vôbec nie ku kombinácii mäso-brusnice-šľahačka. Ale to, ako sa tieto chute dopĺňajú je neuveriteľná lahôdka. Ak máte prístup k divine, neváhajte ju vyskúšať. Určite neoľutujete :)

Suroviny
(karé z diviaka) 500 g
divina
sušený cesnak
korenie na divinu
olej
cibuľa
alebo čučoriedky (môžete aj zmiešať)
brusnice
smotana na šľahanie
(červené) 1 dcl
víno
(na podliatie, môže byť aj vriaca voda)
vývar
wolchestrová omáčka
(sladká)
mletá paprika
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté mäso nakrájame na plátky.
  2. Posypeme sušeným cesnakom a korením na divinu.
  3. Pokvapkáme olejom a necháme pol hodinku odstáť.
  4. Mäso zprudka opečieme na rozpálenom oleji.
  5. Potom pridáme nakrájanú cibuľku pokvapkanú wolchestrovou omáčkou  a stiahneme.
  6. Pridáme trošku papriky a trošku múky a podlejeme červeným vínom.
  7. Necháme dusiť, podlievame vývarom alebo horúcou vodou podľa toho, koľko chceme mať omáčky.
  8. Mäsko udusíme domäkka.
  9. Podávame s pečenými zemiakmi, smotanou a brusnicou.
Dobrú chuť! :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár