Divina s pečenými zemiakmi
Toto vzácne a drahé mäsko je v našej rodine neskutočne obľúbené. Hlavne ak je pripravené týmto spôsobom. Osobne som k divine moc vzťah nemala a už vôbec nie ku kombinácii mäso-brusnice-šľahačka. Ale to, ako sa tieto chute dopĺňajú je neuveriteľná lahôdka. Ak máte prístup k divine, neváhajte ju vyskúšať. Určite neoľutujete :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
(karé z diviaka) 500 g divina
sušený cesnak
korenie na divinu
olej
cibuľa
alebo čučoriedky (môžete aj zmiešať)brusnice
smotana na šľahanie
(červené) 1 dclvíno
(na podliatie, môže byť aj vriaca voda)vývar
wolchestrová omáčka
(sladká)mletá paprika
- Umyté mäso nakrájame na plátky.
- Posypeme sušeným cesnakom a korením na divinu.
- Pokvapkáme olejom a necháme pol hodinku odstáť.
- Mäso zprudka opečieme na rozpálenom oleji.
- Potom pridáme nakrájanú cibuľku pokvapkanú wolchestrovou omáčkou a stiahneme.
- Pridáme trošku papriky a trošku múky a podlejeme červeným vínom.
- Necháme dusiť, podlievame vývarom alebo horúcou vodou podľa toho, koľko chceme mať omáčky.
- Mäsko udusíme domäkka.
- Podávame s pečenými zemiakmi, smotanou a brusnicou.
KOMENTÁRE K RECEPTU